GENEL BAŞKANIMIZ RENAULT EMEKÇİLERİYLE BULUŞTU!
GENEL BAŞKANIMIZ RENAULT EMEKÇİLERİYLE BULUŞTU!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Türk Metal-MESS ortak eğitim projesi kapsamında eşli olarak Ankara’ya gelen Renault emekçileri ile 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de bir araya geldi.

Eşli eğitim programı kapsamında Ankara’ya gelen 350’ye yakın Renault işyeri çalışanı üyemizin için düzenlenen eğitim programı açılışına katılan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, üyelerimize hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın, sendikamız Türk Metal’in 2019 MESS Grup toplu İş Sözleşmesi sürecini başlattığına dikkat çektiği konuşmasında; “Eylül ayı başında da taslağımızı kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasından satırbaşları;

“Sosyal Sendikacılık uygulamasını daha da yukarıya taşıyoruz.”

Konuşmasına sendikamız Türk Metal’in kısa bir süre önce gerçekleştirdiği genel kurulu hatırlatarak başlayan Genel Başkanımız Kavlak, yeni hedeflere sendikamıza yakışan yepyeni bir sayfayı hep birlikte açacağız dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:  Artık Türk Metal için yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu, öyle bir dönem ki sendikamızın işlevini, görevlerini yeniden belirleyeceğiz. Türk Metal’i öyle bir yere konumlandıracağız ki toplumdaki sendika algısını değiştireceğiz. Ama bu sadece bir algı olmakla kalmayacak. Gerçeğin ta kendisi olacak. Çünkü öyle bir sendika için yola çıktık. Herkesin ezberini bozmak, taşları yerinden oynatmak için harekete geçtik. İşte bunun adına yeni nesil sendikacılık diyoruz. Sosyal Sendikacılık uygulamasını daha da yukarıya taşıyoruz. Mayıs ayı boyunca sizlere dijital ortamda bir anket uyguladık. Çalışma ortamınıza ve iş dışındaki yaşamınıza ilişkin birçok soru sorduk. Sizden gelen anketler işyerindeki sorunlarının büyük bölümünün çözdüğünü gösteriyor. Ücretler de dahil olmak üzere memnuniyet anketimize çok güzel dönüşler oldu. İşte bu sonuçlar bize ikinci adımı atma cesaretini verdi. Bunun için Genel Kurulumuzda delegelerimizden yetki aldık. Bu ikinci adımda, işyerindeki gücümüzü hayatın her alanına taşımayı amaçlıyoruz. Bunun için bütün kaynaklarımızı harekete geçirmeye karar verdik. Size her fırsatta müjdeli bir haber vereceğiz.”

“Güçlü olan yapımızı Yeni Nesil Sendikacılıkla birlikte daha da güçlü hale getireceğiz.”

Genel Başkanımız Kavlak, sendikamız Türk Metal yeni dönem hedeflerine değinerek devam ettiği konuşmasına şunlara söyledi:  “Genel Kurulumuzda ayrıntılarıyla anlattım. Burada sizlere de kısaca hatırlatmak istiyorum. Bakın en çok, geleceğimizin umutları olan çocuklarımız için çalışıyoruz. Onların iyi bir eğitim alması, eğitim hayatlarında sorunlarının olmaması için projeler hazırlıyoruz. Ankara’nın merkezinde, bir süre geçici Genel Merkez olarak kullandığımız binamızı Ankara’da üniversitelerde okuyan çocuklarımız için öğrenci yurdu yapıyoruz. Çocuklarımız artık nerede kalacağım derdinden kurtulacak. Türk Metal ailesinin güvencesinde olacak.  Yurt projemize üniversite kentleri İstanbul’da, İzmir’de, Eskişehir’de devam edeceğiz. Anaların babaların gözü arkada kalmayacak. Sizlerin çocukları bize emanettir.  Türk Metal’in büyük kardeşler ocağında huzur, mutluluk ve refah içinde olacaklar. Bir kez daha hepimize hayırlı uğurlu olsun. Dijital anketimizde üyelerimizin engelli ve sürekli bakıma muhtaç çocuklarını tespit ettik. Onlarla ilgili müthiş projeler hazırlıyoruz. Artık o yavrularımızın da yüzü gülecek. Evimizde huzur olacak. Mutluluk olacak. Bu projeler hiç bitmeyecek. Zaten güçlü olan yapımızı Yeni Nesil Sendikacılıkla birlikte daha da güçlü hale getireceğiz. Sizlerin insan onuruna yaraşır bir iş insan onuruna yaraşır bir ücret ve insan onuruna yaraşır bir yaşama kavuşmanız için ne gerekiyorsa onu yapacağız.”

“Her sözleşmede tarihte ilk kez elde edilen kazanımlarımız oldu.”

Konuşmasına sendikamız Türk Metal’in son dönmelerde imzaladığı toplu iş sözleşmelerine değinerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Oturduğumuz her sözleşme masasından zaferle kalktık. Türkiye işçi sınıfının enflasyona mahkûm edildiği bir dönemde biz enflasyonun kat be kat fazlasını aldık. Son sözleşmemiz zaten bütün sonuçlarıyla imzaladığımız gün efsane oldu.  Yüzyılın Sözleşmesi adını aldı. Ama unutmayın bu rakamların yanı sıra her sözleşmede tarihte ilk kez elde edilen kazanımlarımız oldu. Taban ayarlaması, çekme, erzak yardımı, banka promosyonu, tamamlayıcı sağlık sigortası. Hepsini ama hepsini sözleşmelere ilk kez biz yazdırdık. Kazanılmış hak haline getirdik.  Ve asıl önemlisi bütün bunları kimsenin umudunun kalmadığı herkesin kaderine razı olduğu günlerde başardık. Bütün emekçilerin umudunu yeniden zirveye taşıdık. Üyelerimizin gelir çıtasını en yukarıya çıkardık.” dedi.

“Zafer bizimdir, bizim olacak!”

Genel Başkanımız Kavlak, sendikamız Türk Metal’in 2019 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi süreci çalışmalarını başlattığını belirterek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi.  “Artık startı veriyoruz. Bugün saat 14’te Başkanlar Kurulumuz toplanacak. Bu toplantıda Anar Araştırma Şirketine yaptırdığımız ve sizler tarafından cevaplanan anketimizin sonuçlarını değerlendireceğiz. Ardından bizim araştırma merkezimize yaptırdığımız eğilim anketimizi sonuçlandıracağız. Bayramdan sonra tüm temsilcilerimizi Ankara’ya çağıracağız. Bu salonda çalışma masaları kuracağız. Herkes fikrini söyleyecek birlikte tartışacağız ve taslağın ana hatlarını oluşturacağız. Biz de Yönetim olarak oturup taslağımıza son şeklini vereceğiz. Eylül ayı başında da taslağımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Eş zamanlı olarak yönetici arkadaşlarım bütün bölgelere giderek üyelerimize taslağı ayrıntılarıyla anlatacak. Taslağımız işte böyle hazırlanacak. Yine olabilecek en demokratik taslağı biz hazırlamış olacağız. Hiç merak etmeyin, bu sefer de alabildiğimizin en iyisini alacağız. Bunun için de her zaman olduğu gibi mücadele edeceğiz. Sözleşmeyi masada bitirmek için çaba göstereceğiz ama gerekirse alanlara da ineceğiz. Hep birlikte kol kola, omuz omuza alanlarda mücadele edeceğiz. Ta ki yapılabilecek en iyi sözleşmeyi yapana kadar. Ta ki alın terinizin karşılığını alana kadar. Taslakta ne kadar artış isteyeceğimizi inanın ben de bilmiyorum. Onu siz biliyorsunuz. Üyemiz ankette ne istediyse, hayatın gerçekleri bize neyi emrediyorsa sonunda da siz, neye tamam diyorsanız taslakta o olacak. Bu kadar açık, bu kadar şeffaf, bu kadar demokratik olacağız. Yani taslak kimsenin değil, hepimizin eseri olacak. Onun için biliyorum ki daha önce yaptığınız gibi bu taslağa da namusunuz gibi sahip çıkacaksınız.  Sonuna kadar arkasında duracaksınız. Bundan zerre kadar şüphem yok. Zafere ulaşacağımızdan, yüzünüzün güleceğinden, hepinizin mutlu olacağından zerre kadar endişem yok. Çünkü bizim tarihimizde yenilgi yoktur. Bu 10 yılda girdiğimiz her mücadeleden zaferle çıktık. Yine öyle olacak! Bu 10 yılda her yerde omuz omuza olduk. Yine öyle olacağız! Bu 10 yılda beraber güldük, beraber sevindik. Yine öyle gülecek, yine öyle sevineceğiz! Yeter ki, inancımız, bilincimiz sarsılmasın. Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz zedelenmesin. O zaman hiç korkmayın: Zafer bizimdir, bizim olacak! Bizimdir. Bizim olacak.” dedi.

***

Renault çalışanı üyelerimiz için düzenlenen eğitim programının açılış programına Oyak Renault İnsan Kaynakları Direktörü Tolga Görgülü,  Oyak Renault İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Bölüm Şefi Ömer Başaran ile Bursa Emek Şube Başkanımız Nizamettin Bilik de katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol