BİRLİK ÇAĞRISI
BİRLİK ÇAĞRISI

Kocaeli Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu’nun açış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; çalışma hayatını çok zor günlerin belirterek bu süreçte Ulusal İstihdam Stratejisine karşı birlik çağrısı yaptı. Hazır olun mesajını verdi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Kocaeli’nde konuştu. Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Genel Başkanımız Kavlak Ulusal İstihdam Stratejisi’nin gerçekleşmesi halinde bir sendikal bir düzeni sürdürmenin mümkün olmayacağını dile getirdi. Kavlak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Gördüğünüz gibi işçi hareketi çok zor bir döneme giriyor. Bu anlattıklarım gerçekleşirse,  Ulusal İstihdam Stratejisi hayata geçerse  artık sendikal bir düzeni sürdürmemiz  mümkün değil.

Buna hazırlıklı olmalıyız. Bu bizim için  ya hep ya hiç meselesidir. Ya sırtıdır, ya karnıdır. Bu büyük bir mücadeledir. Bu mücadeleye hazır olmanızı istiyorum. Bu mücadeleye kararlı olmanızı istiyorum. Unutmayın, bu mücadelenin öncüsü Türk Metal olacaktır. Bu mücadeleye yüreğinizi koymanızı istiyorum.

Tüm üyelerimize sesleniyorum. Hazır olun. İşçinin gücünü, Türk Metal'in gücünü göstermeye hazır olun.  Ulusal İstihdam Stratejisi, bizim için sözün bittiği yerdir.  Çünkü bu bizim için ULUSAL İSTİHDAM TRAJEDİSİDİR.

Genel başkanımız Pevrul Kavlak Aynı zamanda İzmit’in içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirirken, İzmit’in hak ettiğini alamadığını vurguladı ve şunları söyledi:

İşsizlik deyince, İzmit'i de konuşmak zorundayız. İzmit, 1924'de şehir oldu. Aradan 88 yıl geçti. Bugün 1,5 milyona yaklaşan nüfusu olan İzmit'te 34 bin işyeri var. İzmit,  yüz ölçümü bakımından ülkemizdeki en küçük 7 ilden biri. Ama üretime katkısı büyük. İmalat sanayine yaptığı yüzde 13'lük katkı ile İstanbul'dan sonra ikinci şehir. Üniversiteler, fabrikalar giderek İzmit’i bir teknoloji kenti haline getiriyor. 34 bine yakın işyeri var. Türkiye'nin 100 büyük sanayi kuruluşundan 18'i, 500 büyük kuruluşun ise 84'ü İzmit'te bulunuyor. Burada 2 üniversite var,  2 enstitü,  1 araştırma merkezi var..

12 tane Organize Sanayi Bölgesi,  2 adet de serbest bölgesi var. İzmit, bir taraftan bilim kenti, öbür yandan sanayi kenti durumunda.  Artık buranın kıymetini bilelim. İzmit, dinamik bir şehir. Taşra'dan ve Doğu'dan göç alan bir şehir. İzmit, genel bütçeye, vergi gelirlerine yaptığı 30 milyar liradan fazla katkı ile İstanbul'dan sonra gelen ikinci şehir. 70'den fazla ilin katkısını tek başına İzmit yapmış. Yani devlet çarkını döndüren 8 şehirden biri. Ama buna karşılık yaklaşık yüzde 14 ile işsizliğin de en yüksek olduğu 10 şehirden biri. Her İzmitli bu ülke için 21 bin liralık katkıda bulunurken devletten sadece 1600 liralık bir destek alıyor.  Yani 14 veriyor, 1 alıyor. Bu demektir ki İzmit, hak ettiği yardımı alamıyor. Yani İzmit hep veriyor.  Hep veriyor. İzmitli Türkiye için çalışıyor, devlet için,  millet için çalışıyor… İşyeri için çalışıyor. Ama karşılığını alamıyor. Bunun adı ayıptır ayıp. Ne İzmit, ne de İzmitliler bunu hak etmiyor.

Örgütlenme konusunda büyük bir çalışma başlatıldığını, Kocaelili metal işçilerini tek çatı altında toplamaya çalıştıklarını ifade eden Kocaeli Şube Başkanımız Yakup Yıldız Dytech ve Magna iş yerlerinde örgütlenilmesi sonucu buradaki metal işçilerinin Türk Metal’li olmalarından büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Yeni dönemde esas olarak Hyundai Otomotiv fabrikasında örgütlenme çalışmalarına ağırlık verileceğini belirten Yıldız, “bu süreçte Şube olarak bütün arkadaşlarımızla aktif bir çalışmanın içinde bulunacağız” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise Kocaeli Şubesi Genel Kurulunda metal işçileriyle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti, Doğan; biz emeğin ne olduğunun bilincinde olup işçimize o değerde önem veriyoruz” dedi. Genel kurulun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Delegeler adına ise Dytech Otomotiv işyerinden Ayça Koç ile Kalibre Boru İş yerinden Ahmet Tayfun Hızlı konuştu.

Kocaeli Şubesi 3. Olağan Genel kuruluna çok sayıda işveren temsilcisi, sendikacı, siyasetçi ve misafir katıldı. Divan Başkanlığını Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın yaptığı Genel Kurulda, Divan Başkanvekilliğini ise Genel Sekreterimiz Muharrem Aslıyüce yaptı.

Genel kurul seçim sonucuna göre, Şube Başkanlığı’na Yakup Yıldız, Şube Sekreterliği’ne Fahri Canlar, Şube Mali Sekreterliği’ne Gökhan Mollaömeroğlu seçildi.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol