ANADOLU RULMAN GREVİ DEVAM EDİYOR
ANADOLU RULMAN GREVİ DEVAM EDİYOR

Anadolu Rulman iş yerinde başlattığımız grev 22 Eylül itibariyle 67. gününe ulaşırken, emekçilerden greve büyük destek geldi. 


Bolu Şubemize bağlı Anadolu Rulman iş yerinde emekçilerin yüzünü güldürecek, hayat standardını yükseltecek bir sözleşme için başlatılan grev 22 Eylül itibariyle 67. Gününü doldurdu. Bu süre zarfından grevdeki emekçilere başta Türk Metal teşkilatı olmak üzere büyük bir destek geldi. Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Düzce’nin Cumayeri ilçesinde grev çadırını ziyaret etti. Aslıyüce grev çadırında işçiler ile sohbet ederek yaşanan süreç hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Sendikal mücadelenin güçlüklerinden bahsederken “Bizler bir aileyiz. Bu birlikteliğimizi kimse bozamaz” diyen Aslıyüce “Sizler haklı olarak bir yola girdiniz. Bizler bu mücadelede her zaman olduğu gibi yanınızda olduk ve bu iş çözüme kavuşana kadar da olacağız. Türk Metal çok büyük bir ailedir. Bütün emekçilerin kalbi burada atıyor, grevin başarıya ulaşması için emekçiler de birlik ve beraberlik içinde, bu birlikteliği kimse bozamaz. Kimse Türk Metal’in gücünü de test etmeye kalkmasın. Biliyorsunuz sendikamızın bir sloganı var. “İnsana sevgi, Emeğe saygı” Umarız Anadolu Rulman yönetimi de bu emeğe saygılı olur.” dedi.

Grev çadırına Türk Metal’in örgütlü bulunduğu çevre illerdeki Şube Başkanlarımız da ziyaret etti. Kocaeli Şube Başkanımız Yakup Yıldız, Gölcük Şube Başkanımız Mehmet Şener, Sakarya Şube Başkanımız Şahin Kaya şube yönetimleri ile beraber grev çadırını ziyaret ederek destekte bulundular. Türk Metal Sendikası Düzce Bölge Temsilcisi ve Türk-İş İl temsilcisi Murat Ardıç da Anadolu rulman emekçilerini hiç yalnız bırakmadı.

Grev devam ederken, Bolu Şube Başkanımız Özgür Elçi, Cumayeri İlçe Kaymakamı Murat Güven’i makamında ziyaret etti. Güven’e, Cumayeri ilçesinde faaliyet gösteren Anadolu Rulman iş yerinde devam eden grev ile ilgili bilgi veren Başkan Elçi, Güven’le çalışma hayatı ile ilgili görüş alışverişinde de bulundu.

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna grev süresince ziyaretlerini aralıksız sürdürerek Anadolu Rulman emekçilerinin moral kaynağı haline geldi. Emekçilere gıda yardımında bulunacağını söyleyerek, her zaman yanlarında olduğunu belirtti.

Anadolu Rulman işçisi haklı mücadelesinin 43’üncü gününde 29 Ağustos tarihinde basın açıklaması yaptı. Bolu Şube Başkanımız Özgür Elçi tarafından yapılan açıklamada “Anadolu Rulman işçisi sahipsiz değildir” mesajı vurgulanırken, açıklama grev kararı alan çalışanlar tarafından alkışlandı Kesk Düzce İl Temsilcisi Ercan Seycan, Eğitim Sen Düzce İl Temsilcisi Fevzi İpek de Anadolu Rulman emekçilerini yalnız bırakmayanlar arasındaydı.

Grevin 47’inci gününde 2 Eylül tarihinde haklarını arayan Anadolu rulman emekçisi Kombassan Holding’in İstanbul Güneşli’deki merkezinde eylem yaptı basın açıklamasının yapıldığı eyleme Türk İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Murat Salar, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Halil Faki Erdal, Türk Metal Sendikası Düzce Bölge Temsilcisi Murat Ardıç, Tek Gıda İş, Haber İş, TOLEYİS İş Sendikası Şube Başkanları da destek verdi. Eyleme katılan Şube Başkanları, Şube Başkanımız Özgür Elçi önderliğinde Kombassan Holding önüne siyah çelenk bırakırken Holding yönetimi de ıslık çalınarak protesto edildi.

Anadolu Rulman emekçileri Düzce merkezde 11 Eylül’de Kölelik düzenine son mitingi ve kitlesel basın açıklaması yaptı. Ardından Cumayeri tarihinin en büyük eylemi 12 Eylül’de gerçekleştirildi. 500 kişilik yürüyüşte Anadolu Rulman işyeri adına sloganlar atılırken çalışanlar “Ekmeğimizin peşindeyiz” mesajını iletti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol