BÜTÜN İŞÇİLERİN SORUNLARI ORTAK
BÜTÜN İŞÇİLERİN SORUNLARI ORTAK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Çimse İş Sendikası Genel Kurulunda Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmada hep birlikte mücadele edilmesi gereken ortak sorunlarımız olduğunu vurguladı.


Genel başkanımız Pevrul Kavlak Çimse İş Genel Kurulu’na katıldı. Genel Kurulda yapılan teklifle Divan Başkanı olan ve bir konuşma yapan Pevrul Kavlak; hem Türk Metal’in hem de Çimse İş’in yarım asırdır bu ülkede üyeleri için mücadele ettiğini söyledi.  Çalışanların sorunlarının hep ortak olduğuna dikkat çeken Kavlak; sendikalar olarak aynı gemide bulunduğumuzu ve hep birlikte mücadele etmemiz gereken ortak sorunlarımız bulunduğunu söyledi. Sorunları tek tek sıralayan Kavlak; Çimse –İş’in de Türk Metal’in de özel sektörde örgütlenmek durumunda olan sendikalar olduğuna ve bu anlamda zor bir örgütlenme süreci yaşadıklarını ifade etti.

Kavlak konuşmasının genelinde birlik ve beraberlikle ve Türk-İş bünyesinde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. “Yaşadığımız süreç, artık sendikalar için ya hep ya hiç zamanıdır. Ya güçlü olacağız, hakkımızı söke söke alacağız, ya da bu ülkede emeği ile çalışanlarla ilgili yapılan her şeyi tribünden izleyeceğiz” dedi.

Kavlak konuşmasında Türk-İş’in beklentilerini de sıraladı ve şunları söyledi:

Biz, emek için, ekmek için, hak için, adil bir ücret için mücadele ediyoruz. İnsan onuruna yakışır bir iş için mücadele ediyoruz. Biz, herkesin demokratik haklarına saygılıyız. Ancak biz kendimiz için de demokrasi istiyoruz. Haklarımıza saygı istiyoruz. Özgürce örgütlendiğimiz… Toplu pazarlık ve grev hakkımızı özgürce kullanabildiğimiz… Bir endüstriyel demokrasi stiyoruz.

Çimse İş Genel Kurulu’nun; İstanbul Anadolu Yakası Şube Kongresi ile aynı zamana denk gelmesi üzerine Kavlak’ın konuşması Şube Kongremizin yapıldığı salona tele konferans sistemi ile izletildi. Canlı yayında İstanbul Anadolu Yakası Şubesi delegelerine ve misafirlerine de seslenen Kavlak;  Aslında bugün, Genel Başkanı bulunduğum Türk Metal Sendikası’nın en büyük şubelerinden biri olan İstanbul Pendik Şubemizin de genel kurulu var. Ancak değerli arkadaşım Zekeriye Başkan, genel kurulu yönetme önerisini bana getirince, kendisini kıramadım. Bundan onur durdum, mutluluk duydum dedi. Kavlak, Çimse İş delegelerine seslenerek “O nedenle bugün burada sizlerleyim. Pendik’teki arkadaşlarıma da, buradan sesleneceğim. Şu anda, tele konferans sistemi ile o salona canlı yayın yapıyoruz. Ben hem kendi adıma, hem de, izninizle, sizler adına, Yani Çimse-İş Sendikası Genel Kurulunu oluşturan delegeler adına, oradaki arkadaşlarımızı da sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Divan Başkanlığı görevini sürdüren Kavlak; Genel Kurulun Hayırlı uğurlu olmasını ve başarıyla geçmesini diledi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol