BÜYÜK ACI VE BÜYÜK AYIP DEVAM EDİYOR..
BÜYÜK ACI VE BÜYÜK AYIP DEVAM EDİYOR..

Bugün 13 Mayıs 2015...Bundan tam bir yıl önce, Soma’da  bir ‘Toplu Katliam’ yaşandı..Geride  kaderleri ‘acıyı yaşamak’ olan gözü yaşlı eşlerini, çocuklarını, anne ve babalarını bırakan 301 maden işçisi toprağın altına gömüldü..


Soma’da işlenen cinayetlerin sorumluları ise toprağın üstünde, sorumsuzca ve insani duygulardan yoksun olarak yaşamlarına devam ediyor. Katilleri hepimiz biliyoruz… Soma’da 301 işçiyi madenin derinliklerinde toprağın altına gömen, sadece sorumsuzluk ve denetimsizlik değil, taşeronluk sisteminin bağrında yetişen ‘ucuz işçilik’ anlayışıdır, kayıt dışı istihdamdır.

Taşeronluk sistemi var olduğu sürece, ‘ucuz işçilik’ anlayışını insan hayatından daha ‘değerli’ bulan işveren anlayışı var olduğu sürece, Türkiye’nin bu acıları yaşaması kaçınılmazdır.Soma,  bizlere büyük bir acı yaşatmakla kalmamış, çalışma hayatının içine yuvalanan ‘büyük bir ayıbın’ nelere yol açacağını da göstermiştir.

Soma’da hayatını kaybeden 301 Madenciye Türk Metal  camiası olarak Allah’tan rahmet, başta acılı aileleri olmak üzere Türk İşçi Hareketi’ne  sabır ve başsağlığı diliyoruz…

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol