GENEL BAŞKANIMIZ ALTUNDAĞ MANİSA’DA
GENEL BAŞKANIMIZ ALTUNDAĞ MANİSA’DA

Genel Başkanımız Uysal Altundağ, Manisa’da yeni kurulan Manisa ve Vestel Şubelerimizin hizmet binalarının açılışı ve Manisa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısına katılmak üzere 24 Haziran 2024 Pazartesi günü Manisa’ya geldi. Manisa programı kapsamında ilk olarak Manisa Şubemizin hizmet binasının açılışına katılan Genel Başkanımız Uysal Altundağ daha sonra Vestel Şubemizin hizmet binasının açılışına katıldı. Genel Başkanımız Altundağ, Manisa programı kapsamında Manisa 1 Nolu Şubemizde Manisa, Manisa 1 Nolu ve Vestel Şubelerimizin işyeri sendika temsilcileri ile  bir araya gelirken son olarak Manisa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısına katıldı.

Manisa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısında büyük bir coşku ile karşılanan Genel Başkanımız Uysal Altundağ, sözlerine Manisa’da en son 3 yıl önce Vestel işyeri örgütlenmesi için bir araya geldiklerini hatırlatarak başlarken, “O gün burada büyük bir mücadelenin meşalesini yakmıştık. Olmaz, mümkün değil, oraya sendika giremez diyenlere inat Manisalı kardeşlerimize olan inancımıza güvenerek, Vestel’de örgütlenme sürecinin startını bu salonda hep birlikte vermiştik. Bugün ise burada, Türk Metal’in bayrağını Vestel’in bayrağının yanında göndere çekmiş bir sendikanın Genel Başkanı olarak bulunuyorum. Bununla gurur duyuyorum” dedi.

Vestel örgütlenmesinin önemine değinerek sözlerine devam eden Genel Başkanımız Altundağ, örgütlenme sürecini şöyle özetledi: “3 yıl önce Vestel’in yöneticilerine seslenmiştik. Onlara, ‘Gelin sosyal diyalog içinde, elbirliğiyle, Vestel emekçilerini Türk Metal ailesine katalım. Gelin, işyerinde güveni, huzuru, verimliliği tesis edelim. Gelin, çalışma barışını koruyalım. Gelin, bu dünya markası şirketi hep birlikte daha da büyütelim. Gelin üretelim, kazandıralım ama hakça biz de kazanalım. Gelin, Vestel’e Türk Metal bayrağını birlikte dikelim’ demiştik. İşte bu çağrı cevap buldu. Önce Vestel emekçisi Sendikamızın bu çağrısını cevapsız bırakmadı. Gruplar halinde geldiler, Türk Metal’e üye oldular. Ardından Vestel işvereni ülkemizin en büyük sendikasına inandı, güvendi. Sendikal örgütlenmeye saygı duydu, duyarlı davrandı. Bu örgütlenmenin önüne hiçbir engel koymadı. Böylece, Türk Metal yaklaşık 2,5 yıl süren bir örgütlenme çabasıyla Vestel’de yetkiyi aldı. 40 yıllık hasret böylece sona erdi. Tıpkı toprağın suya kavuşması gibi Vestel emekçileri ile Sendikamız birbirine kavuştu.”

Vestel emekçilerine seslenerek sözlerine devam eden Genel Başkanımız, “Biz artık Vestel’de yetkili bir sendikayız. O yetkiyle birlikte 30 Ocak 2024 tarihinde Vestel’de toplu iş sözleşmesi imzaladık. Çok önemli bir adım attık. Bu ilk sözleşmemizde bugüne kadar olmayan birçok kazanım elde ettik. Sözleşmenin imzalanmasının Vestel’deki üyelerimiz arasında sevinçle karşılandığını biliyorum. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Bundan sonra artık yeni bir sürecin başlangıcındayız. Şimdi artık yetkili sendika olmanın ötesine geçerek Vestel emekçileri başta olmak üzere yeni örgütlendiğimiz tüm işyerlerinde çalışan kardeşlerimizle etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütünün parçaları haline gelmenin zamanıdır. Kaynaşmanın, birleşmenin zamanıdır” dedi.

Sendikamız Türk Metal’in sahip olduğu sendikal anlayışa da değinen Altundağ, sözlerine şöyle devam etti: “Şunu herkes çok iyi bilmelidir: Bizim örgütlü olduğumuz işyerlerinde çalışma barışı vardır. Huzur vardır, güven vardır. Örgütlü olduğumuz her yerde mutlaka sosyal diyalog vardır. Çünkü bizim temel anlayışımız önce üretmek ve kazandırmak. Sonra da bu kazandırdıklarımızdan hakça payımızı almaktır. İşyerlerimiz bizim için kutsaldır. Biz işyerimize, tezgahımıza namusumuz gibi sahip çıkarız. İşyerlerimizi koruruz, ekmeğimize ihanet etmeyiz. Ancak şunu da asla unutmayın, biz alın terimizin hakkını da kimsede bırakmayız. Türk Metal’i yeterince tanımayanlar için, Sendikamızla yeni tanışan sizler için, Türk Metal’in bazı çalışmalarını sizlere anlatmak istiyorum. Hepiniz biliyorsunuz bir sendikanın asıl işlevi önce örgütsüz işçileri örgütlemek sonra da onlar için başarılı toplu iş sözleşmeleri imzalamaktır. Biz, örgütlenme konusunda iddialıyız. Çok şükür o konuda kimse bizim elimize su dökemez. Son bir yılda sendikamız 47 işyerinde örgütlenerek 7395 yeni üye kazanmıştır. Özellikle özel sektörde örgütlenmenin çok zor olduğu koşullarda bunu başarmak öyle sanıldığı gibi kolay bir iş değildir. Bunu başarmak, çok çalışmak, kararlı olmak, bu işe gerçekten inanmak ister. Ama asıl olarak yürek ister, bilek ister, cesaret ister. İşte o yürek, o bilek, o cesaret Türk Metal’de vardır. Türk Metal’in bugüne kadar örgütlenme mücadelesine girip de kaybettiği işyeri sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Biz, örgütlenmekten metal emekçilerini sendikal güvenceye kavuşturmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ne yazık ki, bu ülkede emekçilerin sorunları bitmiyor. Bu ülkede ezilenler, hakkı yenenler bizden destek bekliyor. Bize umut bağlıyor. Üyelerinden aldığı güçle ülkemizdeki emekçiler için umut olmuş Türk Metal Sendikası’nın ülkemizde hakkı yenen tüm emekçiler için kutsal bir görevi var. Biz emeği ve emeğin hakkını her yerde, her alanda savunacağız. Bundan sonraki mücadelemiz örgütsüz ne kadar metal işçisi varsa onları örgütlemektir. Bizim imzaladığımız toplu sözleşmeler ise zaten dillere destandır. Her biri tarihi bir sözleşme niteliğindedir. İmzaladığımız sözleşmelerle, sendikal mücadelede çıtayı öyle bir yere koyduk ki… Öyle sözleşmeler imzaladık, öyle kazanımlar elde ettik ki Türkiye işçi sınıfı için umut olduk. Herkes ama herkes, ‘Yaparsa Türk Metal yapar’ dedi. Evet, doğru en iyisini hep biz yaptık. Üyelerimizin kör kuruşunu sözleşme masalarında bırakmadık.”

Sendikamız Türk Metal’in üyeleri ve aileleri için gerçekleştirdiği faaliyetlere dile getirerek sözlerine devam eden Genel Başkanımız Altundağ, Manisalı metal emekçilerine seslenerek konuşmasını söyle tamamladı:  “Manisa’ya gelmek sizlerle birlikte olmak, sizlerin burada verdiği mücadeleye, örgütlenme çabasına, ekmek kavgasına destek vermek, o kutsal ateşi harlamak, gücünüze güç katmak istiyordum. Vestel süreci bize uğurlu geldi. Manisa’da son dönemde büyük bir örgütlenme atağı başlattık. Vestel Şubemizden ayrı olarak Manisa Şubemizi de kurarak burada şube sayımızı üçe çıkardık. Umut ediyorum ki bundan sonraki süreçte, bunu daha da artıracağız. Üyesinden temsilcisine kadar herkes Türk Metal’in bayrağını bu önemli sanayi kentinde gururla dalgalandırıyor. Manisa, örgütlü olduğumuz 42 işyerinde 25 binin üzerindeki üyemizle sendikamıza güç katıyor. Burada verilen mücadele ülkemizin dört bir yanındaki emekçilere ışık tutuyor, umut oluyor. Sizleri kutluyorum. Bu mücadeleye katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Ancak dostlarım bu bölgede daha çok örgütlenecek işyeri, Türk Metal’e katılmayı hevesle bekleyen çok işçi var. O nedenle bize düşen görev bu bölgede daha çok örgütlenmek, daha çok büyümek ve Türk Metal’in bu güçlü kalesini daha da güçlendirmektir. Unutmayın, biz Türk Metal’iz. Biliyoruz ki, bizim işimiz mücadele etmektir. Biliyoruz ki, bizim işimiz zorlukları aşmaktır. Biliyoruz ki bizim işimiz örgütlenmektir. Türk Metalsiz tek bir metal emekçisi kalmayana kadar çalışmaktır. Koşullar ne kadar zor olursa olsun önünde sonunda başarmaktır.

Genel Başkanımız Uysal Altundağ’ın konuşmasının ardından kürsüye Vestel işyerinden Şefika Varol çıktı. Varol, sendikalı olmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında Vestel emekçileri olarak Türk Metal Sendikası’nın çatısı altında toplanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Genel Başkanımız Uysal Altundağ’a Manisa’da programında Genel Başkan Yardımcımız Mürsel Öcal eşlik ederken, Manisa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı’nda TÜRK-İŞ İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, İzmir Şube Başkanımız Zekai Tufan, İzmir 1 Nolu Şube Başkanımız Erkan Uzun, Manisa 1 Nolu Şube Başkanımız Ercan Dereli, Manisa Şube Başkanımız Emrah Yunus Saruhan ve Vestel Şube Başkanımız Suat Öztürk hazır bulundu.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol