GENEL BAŞKANIMIZ UYSAL ALTUNDAĞ IndustriALL KÜRESEL’İN İCRA KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ.
GENEL BAŞKANIMIZ UYSAL ALTUNDAĞ IndustriALL KÜRESEL’İN İCRA KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ.

Dünya çapında 140 ülkede; madencilik, enerji ve imalat sektörlerinde emek veren 50 milyon işçiyi temsil eden IndustriALL Global Union'ın (IndustriALL Küresel Sendika) İcra Kurulu Toplantısı, kurumun merkezinin bulunduğu İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı. Sendikamız Türk Metal'in 2019 yılından beri üyesi olduğu IndustriALL Global'in bu yılki Executive Committee Meeting (İcra Kurulu Toplantısı) açılışına, tüm ülkelerden iki yüze yakın işçi sendikası yöneticisi katıldı.

Üye olduğumuz günden bu yana, 39 Avrupa ülkesinin içinde yer aldığı, merkezi Brüksel'de bulunan IndustriALL Europe (IndustriALL Avrupa Sendikası) İcra Kurulu Asil Üyesi olan Genel Başkanımız Sayın Uysal ALTUNDAĞ, bu kez Cenevre'deki toplantıda, gündem maddesi gereği yapılan oylama neticesinde, İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Malta ve Türkiye'nin yer aldığı "Güney Avrupa" Bölgesini temsilen, dünya çapında altmış sendika başkanından oluşan IndustriALL Global İcra Kurulu Asil üyeliğine oybirliği ile seçildi.

Ülkemizin çalışma hayatı ve Teşkilatımız için gurur verici bu önemli görev, üç yüz bin üyesi ile küresel bir güç olan sendikamız Türk Metal'in Uluslararası dayanışması ile tüm dünya emekçileri için daha iyi çalışma koşulları ve sendikal haklar için sürdürdüğü 61 yıllık zorlu mücadelesinin haklı bir sonucudur.  Ülkemizin en büyük işçi sendikası konumundaki Türk Metal, her geçen gün kararlı bir şekilde üye sayısını ve onların kazanımlarını artırmakla kalmayıp, metal sektöründe sendikasız işçi kalmayana dek bu faaliyetlerini artırarak sürdürmektedir.

Sendikamızın gerçekleştirdiği uluslararası faaliyetler ve sendikal dayanışma pek çok kuruma örnek teşkil etmekte, günümüz endüstrisinde en çok ihtiyaç duyulan çağdaş bilgi ve deneyimin paylaşımı ile işbirliğinin önemini ortaya koymaktadır. Genel Başkanımız toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle gösterdikleri dayanışma ve Onursal Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın vefatı nedeniyle yaptıkları taziye ziyareti nedeniyle yöneticilere teşekkür etti. Altundağ ayrıca, özellikle sendikal örgütlenme alanında uluslararası dayanışmanın önemine değinerek bu konuda işbirliğinin artırılmasını beklediklerini söyledi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol