HOŞ GELDİNİZ TÜRK METAL’İN YENİ ÜYELERİ
HOŞ GELDİNİZ TÜRK METAL’İN YENİ ÜYELERİ

“Küreselleşmeye inat, inadına örgütleneceğiz” diyen metal işçileri tarih yazıyor. “Yüzbinlerin bir bildiği var” diyerek örgütlendiğimiz yeni iş yerlerinde bayram havası. Çankırı’dan Çerkezköy’e, İzmir’den Çayırova’ya, Bolu’dan Bursa’ya Kocaeli’nden Kayseri’ye örgütlenmeye devam ediyoruz.


BANOTO

Bursa Şubemiz tarafından örgütlenme çalışmalarını tamamladığımız Ban Oto iş yerimiz için Çalışma Bakanlığı’na 12 Aralık’ta yetki başvurumuzu yaptık, 23 Aralık’ta da yetki tespit yazımızı aldık. Burada da işveren itiraz etti, Mahkeme süreci halen devam ediyor.  Türk Metal’de örgütlenen Ban Oto emekçileri de Bursa’daki 40 bini aşkın üyemizle birlikte Türk Metal saflarındalar.

AR END. MAK SAN.

İzmir 1 Nolu Şubemiz tarafından örgütlenme çalışmaları yürütülen AR End. Mak. San. İş yerimizde çalışan metal emekçileri de Türk Metal dedi. 13.10.2014’te yetki başvurusunda bulunduğumuz İzmir’deki bu iş yerimizin yetki tespit yazısı 24 Ekim’de elimize ulaştı. Yetki tespitine işveren itiraz etti. Mahkeme süreci devam ediyor.

ÖZPRES MAKİNA SAN.

Bolu Şubemiz tarafından örgütlenme çalışmalarını tamamladığımız Özpres Makine San. İş yeri için 4 Kasım tarihinde yetki başvurumuzu yaptık. 24 Kasım’da yetki tespit yazımızın geldiği bu iş yerinde 08.01.2015 tarihinde yetki belgesi geldi ve TİS süreci başladı. Burada çalışan metal emekçileri de Türk Metal çatısı altında toplanmış oldular.

TAYSAN OTO YAN SAN.

Bursa 3 Nolu Şubemiz tarafından örgütlenme çalışmalarını yürüttüğümüz Taysan Oto iş yerine yönelik 11 Kasım tarihinde yetki için Çalışma Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. 3 Aralık tarihinde yetki tespit yazımızın geldiği bu iş yerinde çalışan metal emekçileri de yola Türk Metal ile birlikte yürüme kararı aldılar. Son olarak bu iş yerinde işveren itiraz etti, mahkeme süreci devam ediyor.

BANT BORU SAN.

Çayırova Şubemiz tarafından örgütlenme çalışmalarını tamamladığımız Bant Boru San. işyeri için 17 Kasım tarihinde yetki için Çalışma Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. 9 Aralık’ta yetki tespit yazımız, 25.12.2015 tarihinde yetki belgesi yazımız geldi. TİS süreci başlamış durumda. Böylelikle Bant Boru San emekçileri de Türk Metal’in saflarına katılmış oldu.

COREAL ALÜMİNYUM KABLO SAN.

Kayseri şubemizin örgütlendiği 26.12.2014 Başvuru tarihli 14.01 2015 tarihinde yetki tespitimizin geldiği bu iş yerimiz için yetki belgemiz bekleniyor. Kayserili metal işçilerinin de tek tercihi olan Türk Metal bu iş yerimizle daha güçlü hale geldi.

SCATTOLİNİ OTOMOTİV SAN.

Kocaeli Şubemiz 24.04.2014 tarihinde yetki başvurusunu yapmış, 05.05.2014 tarihinde yetki tespiti belgemiz, 29.12.2014 tarihinde de yetki belgemiz elimize ulaştı. TİS Sürecinin devam ettiği bu iş yerimizde çalışanlar yollarına bundan sonra artık Türk Metal ile devam edecekler.

ABANA MOTORSAN SAN

Çankırı Şubemiz tarafından 20.02 2014 tarihinde yetki başvurusunda bulunduğumuz 21.02.2014 tarihinde yetki tespiti belgemizin geldiği 09.12 2014 tarihinde de yetki belgemizin elimize ulaştığı Abana Motorsan iş yerimizde TİS süreci devam ediyor. Bu büyük ve güçlü ailenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Abana Motorsan emekçileri artık Türk Metal çınarının bir dalı haline geldiler.

TEKNİK ALÜMİNYUM:

Çerkezköy Şubemiz tarafından Örgütlenme çalışmalarını tamamladığımız ve 21 Kasım 2014’te yetki başvurusunda bulunduğumuz Teknik Alüminyum iş yeri İstanbul ve Çorlu'da faaliyet gösteriyor. Bir süredir teşkilatlanma çalışmalarını yürüttüğümüz iş yerimiz için yetki belgesi 26.01.2015 tarihinde elimize geçmiştir.

 

Bütün metal emekçilerini tek çatı altında toplama idealine her gün biraz daha yaklaşan Türk Metal binlerce metal işçisini daha bu büyük ve güçlü ailenin birer ferdi yaptı.  Türkiye’de her geçen gün sendikalar kan kaybederken “inadına sendika, inadına Türk Metal” diyen emekçilerimiz “örgütlü toplum, güçlü toplum” bilinciyle hareket ettiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol