İTALYA’DA İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI
İTALYA’DA İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun sendikal ve sosyal konularda işbirliği yapmak üzere; İtalya’da İtalyan sendikaları ve bazı kurumlarla temaslarda bulundu.


Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu’nun aldığı karar gereğince, Genel Sekreter Yücel Yücel ve Genel Mali Sekreter İsmail Dursun’dan oluşan Türk Metal Sendikası heyeti İtalyan sendikaları ve bazı kurumlarla temaslarda bulunmak, sendikal ve sosyal konularda işbirliği yapmak üzere 11 Kasım 2014 günü İtalya’nın başkenti Roma’ya gitti.

Heyet 12 Kasım’da İtalya CISL Konfederasyonunun metal sendikası FIM yöneticileri ile FIM genel merkezinde bir araya geldi. Görüşmeye Sindnova Genel Müdürü Claudio Stanzani de katıldı. Burada yapılan toplantıya, FIM uluslararası ilişkiler daire başkanı Cianni Aliotti, yönetim kurulu üyesi ve eğitim dairesi başkanı Gianfranco Gasbarro ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda iki sendika arasındaki işbirliği konuları konuşuldu ve Akdeniz bölgesi otomotiv sektöründeki krizin ele alınarak tartışılacağı ortak bir seminer düzenlenmesi kararı alındı. Bu seminere Türk Metal’in yanı sıra, İspanya, İtalya, Sırbistan ve Fransa metal sendikaları katılacak.

13 Kasım’da Urbino Üniversitesi, Sindnova, Urbino Üniversitesinin yan kuruluşu Ecoman ve Türk Metal heyeti, Metal Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelerin Çevre Yönetim Birimlerinde Kapasite Geliştirilmesi konusunda yapacakları ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ortak projenin uygulama detaylarını konuşmak üzere bir araya geldiler. Bu toplantıya Yücel Yücel, İsmail Dursun, Claudio Stanzani, Ecoman yöneticisi ve Urbino Carlo Bo Üniversitesi Profesörü Gaetano Cecchetti ile asistanı Thomas Brasi katıldı. Türk Metal’den 15, Romanya metal sendikasından 5 kişinin bir ay süreyle İtalya’da eğitim göreceği projenin yüklenicisi Türk Metal, İtalya’daki partnerleri Ecoman ve Sindnova, Romanya’daki partneri ise ICA Romanya Metal Sendikası olacak.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol