KAVLAK; KIRIKKALE MKE FABRİKALARINI GEZİYOR
KAVLAK; KIRIKKALE MKE FABRİKALARINI GEZİYOR

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Kırıkkale’deki MKE Fabrikalarını ziyaret etmeye başladı, ilk gün Silah Fabrikası ile Pirinç Fabrikasına giderek üyelerimizle bir araya geldi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Kırıkkale’de bulunan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Fabrikalarını ziyaret etmeye başladı. İlk olarak MKE Silah Fabrikasını ziyaret eden Genel Başkanımız Kavlak; daha sonra da MKE Pirinç Fabrikasını ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında üyelerimizle bir araya gelerek kendileriyle sohbet eti, fabrika müdürlerini makamlarında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; işçilik hayatına başladığı MKE Silah Fabrikası girişinde çiçeklerle ve sloganlarla karşılandı, üyelerimizin yoğun ilgisi ve teveccühü fabrikaya giriş yaptı. Tezgâhları başında tek tek ve gruplar halinde üyelerimizle sohbet ettikten sonra da Silah Fabrikası yemekhanesinde üyelerimizle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Uzun zamandır MKE iş yerlerini gezmeyi istediğini ancak, bu ziyareti sözleşme ve seçim dönemlerine denk getirmek istemediğinden dolayı hep ertelendiğini belirten Kavlak; yıllar sonra Silah Fabrikasında çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Silah Fabrikası Müdürü Osman Nuri Erdoğan’ı makamında ziyaret ederek Silah Fabrikası ve genel konuları konuşan Kavlak; Türkiye’nin ilk silah müzesi Kırıkkale Silah Müzesini de gezdi.

Silah Fabrikası’nın ziyaretten sonra MKE Pirinç Fabrikası da ziyaret edildi. MKE Pirinç Fabrikasında yine üyelerimizin yoğun ilgisi ve teveccühü ile yapılan karşılamadan sonra tezgâhları başında ziyaret ederek kendilerinin taleplerini ve düşüncelerini tek tek not aldı.

Pirinç Fabrikası Müdürü Halil Karataş’ı makamında ziyaret eden Kavlak; Pirinç Fabrikasının Kırıkkale’nin ve ülkemizin önemli fabrikalarından biri olduğunu belirtti. Türk Metal’in yapmış olduğu çalışmaları hakkında bilgi veren Kavlak; Pirinç Fabrikası’na misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Genel Başkanımızın ziyaretinde Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve Kırıkkale Şube Başkanımız Mürsel Öcal da eşlik etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol