LAFA DEĞİL, İŞİMİZE BAKACAĞIZ
LAFA DEĞİL, İŞİMİZE BAKACAĞIZ

Şubemize bağlı Ford Yedek Parça işyeri 2015 Açık Kapı Toplantısı ve Üstün Başarı Ödül Töreni’nde konuşan Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel  “lafa değil, işimize bakacağız. Safları sıklaştıracağız. Sıkılı bir yumruk gibi mücadeleye hazırlanacağız” dedi.


İstanbul Anadolu Yakası Şubemize bağlı Ford Yedek Parça işyeri 2015 Açık Kapı Toplantısı ve Üstün Başarı Ödül Töreni, 16 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti. Törene, Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel ile İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Erdal katıldı. Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel; son dönemde tekrar artan terör olayları ve gelen şehit cenazelerine değinerek büyük üzüntü duyduğunu belirtti. “Türk Metal olarak bu konudaki hassasiyetimizi daha önce de defalarca belirttik” diyen Yücel; “maalesef sendikayız diye geçinenlerin bu konuda hiç seslerinin çıkmadığını” belirtti.

Yücel konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Sadece orada da değil; kıdem tazminatı konuşulduğunda, biz, Türkiye’nin dört bir yanında 80 bin kişiyi alanlara indirirken, dokunursanız genel greve gideriz derken, bunların gıkı bile çıkmadı. Biz, alınan ortak karar gereği, Soma’daki şehitlerimiz için bütün fabrikalarımızda 1 gün durduğumuzda, bunlar, bir fabrikada 1 dakika bile saygı göstermedi. Biz, asgari ücret yükseltilecek, iyi olacak. Ama, işe yeni girenler sevinirken, Ücret makası daraltacak, kademeler yok olacak. Kıdemli işçiyi de sevindirmek için, Gelin, gelir vergisini yüzde 15’ten, yüzde 7.2’ye indirin dedik. Vergide asgari ücretli ile kıdemliyi eşitleyin dedik. Bunun için her her türlü girişimi yaptık. Hala yapıyoruz. Bunların kılı bile kıpırdamadı.

Arkadaşlarım bakın, Biz, sizlere eğitim düzenliyoruz, otel sendikacılığı yapıyor diyorlar. Aidatları iade ediyoruz, promosyon sendikacılığı diyorlar. Seçim düzenliyoruz, şov sendikacılığı diyorlar.

Burs veriyoruz, duygu sömürüsü yapıyor diyorlar.  Yahu keşke bunlar da, Hendek kazmaktan başka bir şey yapsa, Keşke bayrağa dil uzatmak başka bir şey söylese, Keşke bölücülükten, hainlikten başka bir politika izlese de, Biz de bunları takdir etsek. Ama yapamazlar, Çünkü onların derdi sendikal mücadele değil, Ne olduğu herkes biliyor. Onların derdi vatanı bölmek. Onun için dostlarım, Biz görevimizi bileceğiz, Lafa değil, işimize bakacağız. Tercihimizi yapacağız. Safları sıklaştıracağız. Sıkılı bir yumruk gibi mücadeleye hazırlanacağız. Bunlara da,  İt ürür kervan yürür diyeceğiz. İt ürür, kervan yürür.

Genel başkan Yardımcımız Yücel ve İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Erdal Toplantı sonrası işyeri temsilciliğimiz de üyelerimizle sohbet ederek üyelerimizden gelen soruları cevapladılar.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol