MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ MKE’DE ÜRETİLMELİ
MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ MKE’DE ÜRETİLMELİ

Milli Piyade Tüfeğinin MKE dışında özel sektörde üretileceğine dair basında yer alan haberler üzerine Kırıkkale Şubemiz bir basın açıklaması yaparak “Tüfek MKE’de üretilmeli diyerek gelişmeleri protesto etti.


Makine Kimya Endüstrisi Kırıkkale Silah Fabrikasında, MKE Mühendisi ve işçisiyle geliştirilen Milli Piyade Tüfeğimizin MKE dışında özel sektör tarafından üretileceğine dair basında çıkan haberler ve bazı siyasetçilerin talihsiz açıklamaları üzerine Sendikamız Kırıkkale Şubesi gelişmeleri prostesto etti. Milli Piyade Tüfeği’nin MKE’de üretilmesi gerektiğini ifade eden Kırıkkale Şube Başkanımız Mürsel Öcal, MKE Silah Fabrikası işçileri ile birlikte detaylı bilgi almak için Fabrika Müdürlüğü’ne yürüdü.

Şube Başkanımız Mürsel 11 Kasım’da MKE Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Silah Fabrikası Müdürü ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde tüm atölyeleri gezerek proje ile ilgili gelişmeleri ve gelinen son noktayı MKE işçileri ile paylaştı.

Öcal işçilerle bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasında şu şekilde konuştu:

Kendi işçimizin mühendisimizin ürettiği Milli Piyade Tüfeği, birileri tarafından özel sektörde yapılması için lobi çalışmaları yapmaktadır. Türk Metal Sendikası Genel Merkezi ve Kırıkkale Şubesi olarak bu güne kadar bu projenin takipçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Öncelikle bilinmelidir ki, Milli Piyade Tüfeği, bizim ‘çocuğumuz’ kadar değerli bir üretimdir. Bizim alın terimizin, bizim göz nurumuzun eseridir. Dolayısıyla, bu silahın üretimi, montaj testleri, kalite kontrolü, kabulü, yurt içi ve yurt dışı satışını yapacak tek yer, son karar mercii Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’dur. Bu yönde atılacak adımları desteklemeye hazırız.

Türk Metal Sendikası ve değerli bir parçası olan MKE çalışanları, fabrikanın kendi bünyesinde çalışan mühendisler ve işçiler tarafından üretilen ‘Milli Piyade Tüfeğinin’ seri üretimi konusundaki bu düşüncelerini, MKE Yönetimi ile görüşerek, gerekirse konuyu Bakanlık ve hükümet düzeyine taşıyarak sorunu çözme gayretlerini sürdürmeye kararlıdır.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol