TÜRK-İŞ’TEN ANKARA’DA ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ MİTİNGİ
TÜRK-İŞ’TEN ANKARA’DA ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ MİTİNGİ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İŞ, başta işçiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara, hayat pahalılığına ve vergi sisteminde yaşanan adaletsizliğe dikkat çekmek, kamuoyunun gündemine taşımak için Ağustos ayından itibaren bir dizi eylemler başlatmıştı. Bu eylemler kapsamında bugün (20 Ekim 2024) “Zordayız Geçinemiyoruz Büyük Emek Buluşması” Ankara Tandoğan Meydanı’nda on binlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, işçilerin toplanma alanlarında bir araya gelerek mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı’na yürümesi ile başladı. Sendikamız Türk Metal, Ankara’dan ve bölgelerden gelen on binlerce üyesi ile Genel Başkanımız Uysal Altundağ’ın öncülüğünde ASKİ Genel Müdürlüğü’nün önünde toplanarak, Anadolu Meydanı’na birlikte yürüdü.

İşçilerin miting alanında toplanması ile birlikte konuşmalara geçildi. Bu bölümde ilk olarak taşeron işçiler adına Tuncay Hüroğlu konuştu. Daha sonra sırasıyla Türkiye Emekliler Derneği’nden İbrahim Karayel ve Asgari Ücretliler adına Yol-İş Sendikası’ndan Durmuş Öztürk söz aldı. Öztürk’ün ardından çalışanların üzerindeki vergi yükünü dile getirmek üzere kürsüye Sendikamız Türk Metal üyesi Remzi İktüeren çıktı. Son olarak kadın emekçileri temsilen Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Şükran Tuncay Şenol kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Toplumun farklı kesimleri adına söz alan konuşmacıların ardından kürsüye TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay çıktı. Genel Başkan Atalay, ekonomik anlamda ülkemizde yaşanan sıkıntılara değindiği konuşmasında, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi düzenlemesinin bir an önce hayata geçirilmesini isterken, önümüzdeki süreçte TÜRK-İŞ izleyeceği yol haritası ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Ankara’da düzenlenen mitinge Genel Başkanımız Uysal Altundağ, Genel Başkan Yardımcılarımız Yusuf Ziya Odabaş, Mürsel Öcal, Mesut Erdem ve Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz on binlerce üyemiz ile birlikte katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol