TÜRK-İŞ’TEN “ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” MİTİNGİ
TÜRK-İŞ’TEN “ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” MİTİNGİ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 6 Ağustos’ta gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu’nda, işçilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara, bir türlü düşürülemeyen enflasyona, hayat pahalılığına ve vergi sisteminde yaşanan adaletsizliğe dikkat çekmek ve kamuoyunun gündemine taşımak adına bir dizi eylem planı kararı almıştı. Bu eylemler kapsamında bugün (26 Ağustos 2024 günü) Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde “Zordayız Geçinemiyoruz” sloganı ile on binlerce işçinin katıldığı büyük bir miting düzenlendi.

Miting, Ankara’dan gelen Seymenler ekibinin gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kürsüye TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay çıktı. Konuşmasında taşeron sisteminden staj mağdurlarına, vergi düzenindeki adaletsizlikten asgari ücrete, örgütlenmenin önündeki engellerden ülkemizde mağduriyet yaşanan tüm konulara değinen Atalay, TÜRK-İŞ’in görevini şu cümleyle özetledi: “Biz bu ülkede yasama değiliz, yürütme değiliz. Sivil toplum örgütüyüz. Temsil ettiğimiz kitlenin sorunlarını dile getiriyoruz ve çözüm bekliyoruz” dedi.

Sözlerine asgari ücrete değinerek devam eden Atalay, “Buradan hükümete sesleniyoruz. Kamu işçilerinin ücretleri asgari ücret seviyesine düştü. Bu durum 1,5 yıldan bu yana böyle. Daha önce böyle bir tablo görmedik. Dün aldığımız ücreti bugün alamıyoruz” dedi.

Atalay, Çerkezköy’de düzenlenen mitingin sloganının, “Zordayız, geçinemiyoruz” olduğunu belirtirken, “Sokaktaki enflasyonu en iyi biz biliyoruz. TÜİK’in açıklamalarına güvenmiyoruz. İşçilerin ücretlerinin enflasyon karşısında erimemesi için mücadelemizi devam ettiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Çerkezköy’de düzenlenen mitinge Genel Başkanımız Uysal Altundağ, binlerce üyemizle birlikte katılarak Türk Metal Sendikası olarak TÜRK-İŞ’in düzenlediği mitingde en ön safta yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol