TÜRK METAL’DEN ÖZEL EĞİTİME İHTİYAÇ DUYAN ÇOCUKLARA BÜYÜK DESTEK!
TÜRK METAL’DEN ÖZEL EĞİTİME İHTİYAÇ DUYAN ÇOCUKLARA BÜYÜK DESTEK!

Sendikamız Türk Metal’den Bursa’nın Yıldırım ilçesinde faaliyet gösteren Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu’na büyük destek. Özel eğitime ihtiyaç duyan 450 çocuğa tekstil, el sanatları, seramik ve cam sanatları, mobilya ve iç mekân tasarımı, giyim teknolojisi ve bilişim teknolojileri atölyelerinde eğitim verecek okul sendikamız Türk Metal’in de katkıları ile bugün (21.05.2019) hizmete açıldı. 

Açılış törende bir konuşma gerçekleştiren Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, sendikamız Türk Metal’in belirli zamanlarda toplu iş sözleşmesi yapan sendikacılık anlayışını her zaman reddettiğini belirterek başladığı konuşmasında; “Biz Türk Metal olarak şuna inanıyoruz. Bu ülkenin bağrından çıkmışsak, kutsal Anadolu topraklarında ulu bir çınar gibi büyümüşsek, bu durumun bizim üzerimize büyük sorumluluklar yüklediğinin farkındayız. İşte bu görüşten hareketle az önce de ifade ettiğim gibi, yetki-sözleşme döngüsünün dışında insanın eğitim ve gelişimine de hizmet etmek gerektiğinin inancındayız. Biz bunun bu ülkeye borcumuz olduğuna inanıyoruz. Bugün, burada eğitim gören evlatlarımızın hayatın içinde var olmaları için, kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için çocuklarımıza gücümüz yettiğince bir şeyler yapmış olmak inanın bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

“Hiçbir engel bir çocuğun topluma kazandırılmasına, eğitim almasına engel değildir.”

Konuşmasına günümüzde insanların en zorlandıkları şeyin çocuklarına daha faydalı bir eğitim verme çabası olduğuna değinen Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, çocukları özel eğitime ihtiyaç duyan ailelerin ise yükününün katlanarak arttığını belirterek şunları söyledi: “Dünyamıza baktıkça artık şu kesindir ki en zor şey çocuklarımızı layıkıyla ülkemize, milletimize faydalı olarak yetiştirmektir.  Ancak evlatlarımızın özel eğitime ihtiyacı olan bir durumu mevcutsa işte bu yük katlanarak artıyor. Üzerine basarak şunu buradan ifade etmek istiyorum. Hiçbir engel bir çocuğun topluma kazandırılmasına, eğitim almasına engel değildir, olamaz. Özellikle eğitim konusunda evlatlarımızın önüne çıkan engellerin tamamı o engelleri yerle bir etmek içindir. Bir ülke Özel Eğitim konusunu çözmeden çağdaş eğitim veriyorum diyemez. Çünkü biz Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi eğitimde feda edilecek bir ferdimizin bile olmadığına inanıyoruz.”

Ülkemizde özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız için bugüne kadar atılmış adımları anlatarak konuşmasına devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ; “Özel eğitim hizmetlerinin örgün eğitim sistemi içinde yer alması 1889 yılında İstanbul Ticaret Mektebi bünyesinde işitme engelli çocuklara eğitim veren bir okulun açılması ile sağlanmıştır. Daha sonra bu okula görme engellilerle ilgili bir bölüm eklenmiş, özel eğitim alanında ilk bilinçli ve sistemli bir eğitim hareketi olmasına karşın okul 30 yıl eğitim verdikten sonra kapatılmıştır. Bu tarihten sonra uzun bir süre ciddi yeni hareket görülmemiştir. 1921 yılında İzmir'de özel bir Görme engelliler okulu açılmış ve bu okul Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı'na bağlı olarak 1924 yılından 1950 yılına kadar hizmet verdikten sonra aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir. Bu hareketin çok önemli dönüm noktası olabilecek özelliği, artık bu konunun sadece bir sağlık konusu ve sorunu olmayışının farkına varılması ve eğitim boyutu ağırlık taşıyan bir konu olarak görülmüş olmasıdır. 1950'den 1980 yılına kadar özel eğitim hizmetleri, İlköğretim Genel Müdürlüğü bünyesinde bir şube müdürlüğü tarafından yürütülmüştür. O tarihten günümüze kadar da artık konu sağlık problemi değil, eğitim konusu olarak da algılanıyor.” dedi.

“Bu eğitim yuvası çocuklarımızın meslek sahibi olabilmeleri için çalışıyor.”

Konuşmasına Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitim alan çocuklara değinerek devam eden Genel Mali Sekterimiz Altundağ; “Burada eğitim alan toplam 450 öğrencimizin gelişimi ise ülke olarak en anlamlı kazanımımızdır.  Bununla da ülkemiz adına seviniyor, ülkemiz adına memnun oluyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan evlatlarımızın belki de gelecek hayatlarında karşılaşacakları en büyük sorunlardan birisi işsizliktir. İşte bu merkez o çocuklarımıza mesleki eğitim vererek donanımlı bireyler olmalarını da sağlıyor. El, ayak ve göz koordinasyonunun tam uyumunun sağlanmasını hedef alan, her türlü teknik donanımla bunun için mücadele eden bu eğitim yuvası bu çocuklarımızın meslek sahibi olabilmeleri için çalışıyor. Zaten hali hazırda özel eğitim almış kardeşlerimizin gerek devletimizin kurumlarında, gerekse özel sektörde çalıştıklarını biliyoruz.” dedi.

“Bugün bu yuva tüm dünyaya örnek bir organizasyon sunuyor.”

Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda özel eğitim alan çocukların günümüz şartlarına uygun bir şekilde yetiştirildiğine dikkat çekerek konuşmasına devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ şunları söyledi: “Özellikle tüm dünyada yeni sanayi devrimi olarak adlandırılan Endüstri 4.0 çalışmalarının Endüstriyel ilişkileri ve çalışma koşullarını derinden etkileyeceği şimdiden bellidir. Ancak bu teknoloji ile ortaya çıkacak sistemlerde özel eğitim almış çocuklar, gençler hesap edilirse, bu çocuklarımızın çalışma hayatında daha çok ve daha kolay yer bulacağını söyleyebiliriz. Sonuçta tüm bilim ve teknolojik gelişmeler insanın hayatını kolaylaştırmayı amaç edinmeli, insana hizmet etmelidir. Bu okulumuzda da zaten bilişim teknolojisi eğitimi de yerini almış durumdadır. Bütün bu eğitim yelpazesine baktıkça, yelpazedeki renkleri gördükçe mutlu olmamak mümkün değildir. Artık bu çocuklarımız öğrenmekle, uygulamakla, gelişmekle kalmamış, diğer okullarımızın da ihtiyaçlarına cevap verebilir hale gelmişlerdir. İşte burada, 4000 metrekarelik alandaki 53 derslikte, bu içeriklerle ülkemizin belki de en kutsal eğitim faaliyeti yürütülüyor. Bugün bu yuva tüm dünyaya örnek bir organizasyon sunuyor.”

“Her konuda olduğu gibi özellikle özel eğitim konusunda ısrar etmeli, süreklilik sağlamalı.”

Sendikamız Türk Metal’in kuruluşundan bugüne kadar eğitime verdiği öneme değinerek konuşmasına devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, bugün burada gerçekleştirilen etkinliğin sürekliliğinin önemine vurgu yaparak; “Ancak şunu unutmamalıyız, “Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.” Her konuda olduğu gibi özellikle özel eğitim konusunda ısrar etmeli, süreklilik sağlamalı, devletimizden başlayarak, sivil toplum kuruluşlarına kadar hepimiz bu konuya kafa yormalıyız. Sendikamız Türk Metal olarak bu tip sosyal faaliyetleri ve hizmetleri konuşmamın başında da söyledim, bize hiç yabancı değil, bugün itibariyle 205 bin üyemizden yaklaşık 120 bin kişi kendi otellerimizde düzenlediğimiz eğitim seminerlerimize katılmış durumdadır. Bu faaliyetimiz tüm hızıyla devam ediyor.” dedi.

“Üyelerimizin hayatına dokunmak ve kolaylaştırabilmek adına için mücadele ediyoruz.”

Sendikamız Türk Metal’in üyelerinin hayatlarını daha da kolaylaştırabilmek adına birçok adım attığına değinerek konuşmasına devam eden Genel Mali Sekreterimiz Altundağ;  “Sendika olarak her zaman bu tip hizmetlerin içinde olmamızın yanında, üyemizin hayatına dokunmak, onun metal işkolu gibi zor bir sektörde ekmek kavgası verirken, üzerinde var olan hayatın ağırlığını hafifletebilmek için ise çalışmalarımız devam ediyor. Üyelerimize bu yönde destek verecek bir takım projeleri hayata geçirme adına 205 bin üyemize yapacağımız sosyal profil anketimiz bugün başlıyor. Amacımız sendikamız üyelerinin sosyal yaşamını anlayabilmek, yaşadıkları zorlukları hissedebilmek, onların tüm yaşamlarında yanlarında olabilmektir. Bunu gerçekleştirecek projelerimizi olgunlaştırırken üyemizin ihtiyaçlarına göre hareket edebilme adına bu çalışmamızı bugün başlattık. Bu anketlerden çıkacak sonuçlara göre gelecek dönemlerde sosyal sendikacılık anlayışımıza yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Konuşmasını Yıldırım Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda özel eğitime muhtaç çocuklara sendikamız Türk Metal’in,  Türk Metal üyesi metal işçileri adına verdiği katkının vicdani huzurunu tüm üyelerimizle birlikte yaşadığımızı belirterek tamamlayan Genel Mali Sekreterimiz Altundağ;  “Bursa’dan yayılan bu ışık tüm ülkemize, özel eğitime ihtiyaç duyan herkese bir umut ışığıdır.” dedi.

***

Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Ümit Kılıç, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ’a konuşmasının ardından bir teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra Genel Mali Sekreterimiz Altundağ ve beraberindeki heyet okuldaki atölyeleri gezerek özel eğitim alan öğrencilerle bir araya gelip, eğitim süreci hakkında bilgi aldı.

***

Bursa’da bugün gerçekleştirilen açılış törenine Bursa ili Yıldırım İlçesi Kaymakamı Adem Yazıcı, Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Ümit Kılıç, TÜRK-İŞ Bursa 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, Bursa’da faaliyet gösteren yetkili olduğumuz işyerlerimizin temsilcileri, üyelerimiz, şube yöneticilerimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

***

Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu açılış törenin ardından Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, Bursa Osmangazi Sosyal Tesislerimizde gerçekleştirilen Bursa Şubeleri Genişletilmiş Temsilciler Meclisi’nde Bursa şubelerimizin yöneticileri ve yetkili olduğumuz işyerlerimizin sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol