TUZLA ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
TUZLA ŞUBEMİZİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Tuzla Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu 1 Haziran 2024 Cumartesi günü Genel Başkanımız Uysal Altundağ’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Genel Kurulu yönetecek Divan Heyeti’nin teşekkülü ve görev yerini alması ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Uysal Altundağ, Divan Başkanvekilliklerine Genel Başkan Yardımcımız Mürsel Öcal ile İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Mehmet Ali Akman, Divan Katip üyeliklerine ise Kipsan işyeri delegesi Tülay Erol ile Baymak işyeri delegesi Mehmet Gökhan Uluer seçildi.

Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkanımız Uysal Altundağ, Genel Kurulun açılış konuşmasını gerçekleştirirken sözlerine Türk Metal’li olmanın birçok ayrıcalığı da beraberinde getirdiğini ifade ederken, “Ancak hiçbir zaman unutmayın ki bizim için asıl ayrıcalık, asıl gurur kaynağı Türk Metal ruhudur. Türk Metal ruhu, bizi biz yapan, bizi birbirimize kenetleyen, bizi örgütlü olduğumuz her yerde sarsılmaz bir kale haline getiren Türk Metal ruhudur. Gittiğimiz her genel kurulda, işyerlerinde, sokaklarda, yeri geldiğinde miting alanlarında “Türk Metal nerede, biz oradayız” diyen, o gür sesi yaratan, mücadele ateşini yakan, bizi birbirimize bağlayan işte budur, bu ruhtur” dedi.

Yeni kurulan Tuzla Şubemizin ilk genel kurulunun gerçekleştirildiğini hatırlatan Genel Başkanımız Altundağ, sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu şubelerimizi yalnızca büyüdüğümüz için değil, başka nedenlerle de kuruyoruz. Asıl amaçlarımızdan biri şubelerimizdeki üye sayımızı makul düzeyde tutarak, üyelerimize, onların ailelerine, yaşamlarına daha çok dokunmaktır. Şube yönetimlerimizin üyelerimize daha sık ve kolay ulaşmasını sağlamaktır. Her zaman söylediğimiz gibi üyelerimizin ‘İyi ki Türk Metalliyim’ demesi için hastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde onların yanı başında durabilmektir. Şube yönetimlerimizden beklediğimiz budur. Bunun bir an bile aksamasını istemiyoruz. Bir diğeri de örgütlenmektir. Daha da büyümektir. Bunun için çalışmaktır. Unutmayın, biz Türk Metal’iz. Biliyoruz ki, bizim işimiz mücadele etmektir. Biliyoruz ki, bizim işimiz zorlukları aşmaktır. Biliyoruz ki bizim işimiz örgütlenmektir. Türk Metalsiz tek bir metal emekçisi kalmayana kadar çalışmaktır. Koşullar ne kadar zor olursa olsun önünde sonunda başarmaktır.”

Sendikamızın bu yılın hemen başında çok başarılı bir grup sözleşmesi imzaladığını dile getiren Altundağ, ancak elde edilen başarıya rağmen bütün krizlerin, savaşların, darboğazların bedelini yine emekçilerin ödediğini belirtirken, “Bir türlü durdurulamayan enflasyon, hayatın her gün pahalılaşması, alım gücümüzün azalması ne yazık ki kazanımlarımızı her gün eritiyor. Her zaman söylediğim gibi biz yine sorumlusu olmadığımız gelişmelerin, krizlerin, ekonomik sorunların bedelini ödüyoruz. Bu krizlerin mağduru hep biz oluyoruz. Ülkemizin bir an önce ekonomik sorunları aşmasını diliyoruz. Bin bir zorlukla, mücadeleyle kazandıklarımızı ağız tadıyla yemek, refah içinde yaşamak istiyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Uysal Altundağ, sözlerine çalışanların üzerindeki vergi yükünü değinerek devam ederken şunları söyledi: “Biz çalışanların gündeminde önemli bir sorunumuz daha var. O da, ücretlerimizden kesilen vergilerdir. Bugün Türkiye’de biz emekçiler üzerinde maalesef ağır bir vergi yükü var. Yılın başında aldığımız net ücret, bu kesintiler nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azalıyor. Dolaylı vergilerle birlikte bu yük biz çalışanların omuzundadır. Biz artık ücretlerimizden yapılan bu kesintilerin daha adil olmasını istiyoruz. Her geçen gün belimizi büken, yılın sonunda ücretlerimizi eriten bu sistemin artık düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz Ocak ayında aldığımız ücreti, Aralık ayında da almak istiyoruz. Biz, Anayasamızda belirtildiği gibi çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasını istiyoruz.”

 

Sözlerine Sendikamızın Türk Metal’in sendikal mücadeleye kazandırdığı kavramlara değinerek devam eden Genel Başkanımız Altundağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Arkanızda güçlü bir şekilde hissettiğiniz, gölgesinde soluklandığınız, o büyük ve güçlü ağaç yani sendikanız sizlere destek olmaya devam edecektir. Bütün bu çalışmalarımız, projelerimiz daha da gelişerek aynen devam edecektir. Bu büyük projelere yenileri eklenecektir. Hiç şüpheniz olmasın ki bu bayrak daha da yükselecektir. İşimiz kolay mı? Hayır değil dostlarım… Bu kurtlar sofrasında işimiz çok zor. Ancak bir söz vardır, kolayı herkes yapar, asıl olan zoru başarmaktır. Biz zoru başaracağız. Onun için buradayız.  Genel Başkanınız olarak bütün sorumluluk elbette ki benim omuzlarımdadır. Ancak bu mücadelede en büyük güvencem sizlersiniz. Sizlere güveniyor, inanıyorum. Asla umutsuz olmayın. Asla enseyi karartmayın. Bugüne kadar nasıl başardıysak bundan sonra da başaracağız.”

***

Genel Başkanımız Uysal Altundağ’ın konuşmasının ardından AGrup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Böyet, Siemens İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Kunur, Kipsan Kalıp İnsan Kaynakları Müdürü Derya Dura, Vatan Partisi İl Başkan Yardımcısı Mevlüt Usta ve TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar genel kurul delegelerine hitap ederek, genel kurul çalışmalarında başarılar diledi.

***

Genel Kurul çalışmaları Tuzla Şubemizin Faaliyet Raporu’nun genel kurul delegeleri tarafından oybirliği ile kabul edilmesi ile devam etti. Bu bölümde genel kurul delegesi Akım Metal işyerinden Ayşe Ertugral ile Siemens işyerinden Vefa Tüney söz alarak genel kurul salonuna hitap etti.

***

Genel Kurula katılan misafirler arasında Aslar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bektaş, Siemens A.Ş. Ticaret Müdürü Serpil Kaya, Siemens A.Ş. Cihaz Fabrika Müdürü Nurettin Mutlucan, Siemens A.Ş. Orta Gerilim Fabrika Müdürü Veli Turgut, Bektaş Genel Müdürü Fahir Bektaş, Kipsan Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alıcı, Baymak Üretim Direktörü Mustafa Burçak, Baymak Ücret ve Yan Haklar Yöneticisi Katip Satan, Bant Boru İnsan Kaynakları Direktörü Yücel Yurtyapan, Arobus İmalat Yöneticisi Serkan Ertosun, Bektaş Metal İnsan Kaynakları Direktörü Süleyman Ekici, Böehlerit İnsan Kaynakları Yöneticisi Ahmet Şahbaz, Böehlerit İmalat Müdürü Mustafa Küçükyapıcı, AKSEM İşletme Yöneticisi Evrim Metin, AKPLAS Fabrika Müdürü Gürkan Ünlü, AKPLAS Fabrika Müdürü Ersin Aydın, Akım Metal Fabrika Müdürü Yusuf Aras, AGrup İnsan Kaynakları Direktörü Nurettin Çelik, TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Yardımcısı Halil Faki Erdal, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şube başkanları, çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile  İstanbul Anadolu Yakası ve Gebze bölgesinde örgütlü olduğumuz işyerlerinden çok sayıda üyemizde yer aldı.

 

***

Tek liste ile gidilen genel kurulda Şube Başkanlığına Yusuf İkisivri, Şube Sekreterliğine Mutlu Ayar, Şube Mali Sekreterliğine Engin Bakal, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Rıfat Odabaş ve Şube Eğitim Sekreterliğine Nilüfer Kutluca seçildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol