UYUŞMAZLIK TUTULDU…….
UYUŞMAZLIK TUTULDU…….

Sendikamızın metal işçilerinin insanca çalışması ve insanca yaşamasına yönelik olarak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) ile 25 Ağustos 2014 tarihinde başlatmış olduğu görüşmeler, uyuşmazlıkla sonuçlandı.


Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile 25 Ağustos 2014 günü başlatılan müzakereler,4.oturum sonucunda uyuşmazlıkla sonuçlandı.60 günlük müzakere sürecinin sonunda 23 Ekim 2014 günü yapılan son oturumda MESS, ücret zammı teklifi verdi. MESS geriye doğru gerçekleşen % 3,78 lik enflasyon oranını, ilk altı ay ücret zammı  olarak teklif etti.  Sendikamızca ilk altı aylık dönem için  ise % 14 zam talep edilmişti.

MESS,ilk altı ayın dışında kalan diğer dönemler için ise zam teklifi vermeyerek, gelişmelere göre bilahare teklifte bulunacağını belitti.

MESS sözleşmenin yürürlük süresini üç yıl olarak teklif etti.

Ayrıca MESS, Yakacak, Bayram ve İzin harçlığından oluşan üçlü paket için de geriye doğru gerçekleşen % 9,54 lük enflasyona karşı yine ortalama % 9,54 oranında  zam teklifi getirdi.Bu kalemlerde de sendikamızca % 20 artış talep edilmişti.

MESS in bu teklifleri müzakere heyetimizce reddedildi. Bu durumda taraflarca uyuşmazlık tutanağı tutuldu.

Bundan sonraki resmi prosedür, taraflar arasında herhangi bir anlaşma sağlanamaması durumunda  bakanlıkça atanacak resmi arabulucu  safhası, orada da anlaşma sağlanamaması halinde ise  grev prosedürünün işletilmesidir.

Uyuşmazlık kapsamında parasal, idari, geçici, ek madde, ek yönetmelik ve MESS in karşı teklif maddelerinden oluşan  toplam 53 madde  bulunmaktadır.

Bu toplantıda uyuşmazlık dışında kalan 3 idari madde ise sendikamızın teklifi gibi kabul edildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol