YARINLARA DAHA HUZURLA BAKIYORUZ
YARINLARA DAHA HUZURLA BAKIYORUZ

İsdemir emekçilerinin Ankara’daki 3. Toplantısına kararlılık ve samimiyet damgasını vurdu. İsdemir emekçileri; “yarınlara daha huzurla bakıyoruz, Türk Metal bize sahip çıktığı için sonsuz teşekkürler” dedi.


İsdemir emekçilerinin 3. Ankara Toplantısında İsdemir emekçilerinin coşkusu, heyecanı ve samimiyeti görülmeye değer oldu. Büyük bir kararlılıkla ve samimiyetle Türk Metal’e geçen ve Türk Metal ile mutlu olduklarını ifade eden İsdemir emekçileri ile yaptığımız röportajlarda tek mesaj hakimdi; “yarınlara daha huzurla bakıyoruz, Türk Metal bize sahip çıktığı için sonsuz teşekkürler” …

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İsdemir emekçileri ile yapılan toplantının eğitim açılışında konuştu. Kavlak; Türk Metal’in İsdemir emekçilerine sahip çıktığını hatırlatarak; “Burada hiç kimse hakkınıza el uzatmaz, emeğinizi sömürmez. Bu çatı altında ne varsa hepsi bizimdir, sizindir. Biz soframızda ne varsa bölüşürüz. Burada sahte sendikacılar yok. İşçinin üzerine basıp, kendisine gelecek inşa etmek isteyen o sahtekârlar yok. Burada inşa edilen gelecek, fedakâr metal işçisinin geleceğidir. Onun eşinin ve çocuklarının geleceğidir. Size uzanan el, Türkiye'nin en güçlü örgütünün elidir.” Dedi.

Eşleri ve çocukları ile birlikte yaklaşık 600 İsdemirlinin katıldığı Eğitim Toplantısında Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla bölündü.

Kavlak; bu güne kadar İsdemirli işçiler için yapılmayanları Türk Metal’in yaptığını belirtti, İskenderun’da indirimli sağlık, eğitim ve alış veriş hizmetlerinin sağlandığını söyledi ve ekledi:

Bunlar daha başlangıç. Beraberliğimiz devam ettiği sürece, Gönül bağımız sürdükçe, Sizlerden aldığımız güçle önümüzdeki bütün engelleri aşacağız. Tekrar ediyorum, Yetkiyi aldığımız gün inşaatına başlayacağımız sosyal tesisler, Gören herkesin imreneceği güzellikte olacak. İşinizin dışında sosyal hayatta kendinizi ifade edebileceğiniz, Sizler için bir yaşam alanı oluşturacağız. Huzurunuz ve mutluluğunuz için gereken,  Tüm sosyal aktiviteleri ayağınıza getireceğiz. Hem de göz açıp kapayıncaya kadar bunu kısa bir süre içinde yapacağız. Biz yapacağız. Ama birileri ne yapacağını şaşıracak.

Kavlak; İsdemirlilerden örgütlenme sürecinde hiçbir ayrım gözetmeksizin çalışacaklarının da sözünü aldı. Kriz zamanında Erdemir işçilerinin mağduriyetten nasıl kurtulduğunu anlatan kavlak; şunları ifade etti:

Sendikacılık zor günlerde yapılır. İyi günde herkes sendikacı olur. İyi kaptan nasıl fırtınalı havada belli olursa, İyi sendikacı da zor günde belli olur. Uzağa gitmeye gerek yok. İsdemir örneği yeter. Taşeronda çalışan işçiden, postabaşına kadar herkes yaralı, herkes mağdur. Ücretlerde indirim yapıldığı o günleri hatırlarsınız. Daha önce de söz ettim sizlere. Siz yaşadınız, İsdemir'de nasıl mağdur oldunuz, Biz aynı fırtınayı Erdemir'de nasıl atlattık, nasıl güvenli limana sığındık, herkesten daha iyi biliyorsunuz.

Kavlak konuşmasının sonunda İsdemir yönetiminin tarafsız bir duruş sergilediğini belirtti ve henüz Türk Metal’e geçmeyen İsdemirli emekçilere de bir mesaj göndererek “korkmayın, artık korkacak bir nedeniniz yok, Türk Metal ile güvendesiniz” mesajını verdi.

İsdemir’in 3. Toplantısında Çerkezköy’den Türk Metal – MESS Eğitimlerine katılan Çerkezköylü emekçiler de bulundu. Kavlak; Çerkezköylü emekçilere MESS Toplu İş Sözleşmesinde gösterdikleri kararlı ve dik duruşlarından dolayı, sendikalarına verdikleri destek için teşekkür etti.

İsdemir emekçileri ile yapılan toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Süleyman Yıldırım ve Mesut Gezer de katıldılar.

Toplantı sonrası toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Kavlak İsdemir emekçileri ile bir araya gelerek İsdemirli emekçilerin sorunlarını dinledi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol