1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu yılda pandemi koşullarından dolayı alanlarda ve caddelerde kutlanamadığını dile getirerek şunları söyledi: “Hepimiz alanlarda, caddelerde el ele olmayı, halaylar çekmeyi, emeğin kürsüsünden sorunlarımızı ve taleplerimizi özgürce haykırmayı, ne kadar çok isterdik.  Bu anlamlı günü, ellerimizde karanfillerimizle, işyerlerinde hep birlikte kutlamayı, dayanışmayı, kucaklaşmayı, ne kadar çok isterdik. Ancak ne yazık ki içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle bu yıl da sosyal medya aracılığıyla uzaktan bir selamlaşmayla gerçekleştirebiliyoruz. Hepinizin, tüm işçi sınıfının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Bir yıldır dünyamızı etkisi altına alan acımasız bir virüsün yarattığı sorunlarla boğuşuyoruz. Tüm yaşamımızı alt üst eden bu virüsün etkileri gün geçtikçe artıyor. Vaka sayısı ve ölüm sayıları geçen yıl bu zamana göre daha da artmış durumda.  Alınan tüm önlemlere, aşılara, maskelere, sosyal mesafenin gözetilmesine rağmen, tünelin ucundaki ışığı bir türlü göremiyoruz. Ancak umudumuzu da hiçbir zaman yitirmiyoruz. İnsanlık tarihi boyunca üstesinden geldiğimiz birçok bela gibi bunu da aşacağız. İnsanlık bu virüsü de bir gün mutlaka yok edecek, buna yürekten inanıyorum.

Çeşitli konuşmalarımda dile getirdiğim gibi, yaşadığımız bu sürecin kahramanları hiç kuşkusuz, emeğiyle geçinenlerdir, işçi sınıfıdır. En zor koşullarda şifa bekleyenlere yardımcı olan sağlık emekçileridir. Yaşamımızı kolaylaştırmak, ihtiyaçlarımızı gidermek için gece gündüz çalışanlardır. Sanayide çarkları döndürenler, ekonomimizi ayakta tutanlardır. Bu 1 Mayıs’ta bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Canları pahasına çalışan bu emekçilerin hakları ödenemez. Bu ülkenin emekçilere olan borcu bitmez. Ancak değerli dostlarım, bu sürecin kahramanı olan işçi sınıfı bir yandan da yaşanan sürecin mağduru olmaktadır. Emekçiler bir yandan Kovid-19’un diğer yandan Kod-29’un kıskacında yaşam mücadelesi veriyor. Sendikalarda örgütlenen işçiler karakışta sokağa atılıyor. Ekonomik sorunlarla boğuşuyor, hayat pahalılığının, enflasyon canavarının düşük ücret politikalarının altında eziliyor.

Oysa biz, demokrasi istiyoruz. Biz, hak ve özgürlüklerimizi sonuna kadar kullanacağımız demokratik bir ülke istiyoruz. Biz, sendikal haklarımızı kullanmak, özgürce örgütlenebilmek, sendikamızın çatısı altında, kendimizi güvende hissetmek istiyoruz. Biz, özgür toplu pazarlık düzeninde, hakkımızı sonuna kadar almak istiyoruz. Biz, karakışta işten atılmak istemiyoruz. Evimize helal ekmek götürmek, çoluk çocuğumuzun yüzüne bakabilmek istiyoruz. Biz, iş cinayetlerinde can vermek istemiyoruz. Biz, bu ülkede çalışmak, üretmek, ürettiğimizi hakça paylaşmak istiyoruz. Biz, insanca yaşamak istiyoruz…

Biz, bütün bunları fazlasıyla hak ediyoruz. Çünkü biz, her şeye rağmen canımız pahasına çalışıyoruz. Ölümüne çalışıyoruz. Bir kez daha tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın mücadelemiz.”

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol