1 MAYIS’TA İSDEMİR’E BAHAR GELECEK
1 MAYIS’TA İSDEMİR’E BAHAR GELECEK

İsdemirli emekçilerimizle üçüncü toplantı İskenderun’da yapıldı. Toplantıya kararlı ve dik duran İsdemirli emekçilerin Türk Metal’e sevgisi, malum sendikaya öfkesi hakimdi.


İsdemirli emekçilerimizle üçüncü toplantı İskenderun’da yapıldı. Yaklaşık 1200 İsdemir emekçisinin katıldığı toplantıya kararlı ve dik duran İsdemirli emekçilerin Türk Metal’e sevgisi, malum sendikaya öfkesi hakimdi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşma yaptığı toplantıda yine malum sendikadan Türk Metal’e geçişler yaşandı. Çok sayıda İsdemir emekçisi konuşmanın ardından “artık ben de Türk Metalliyim” diyerek tercihlerini Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası Türk Metal’den yana kullandılar.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın salona girmesi ile salonda büyük bir coşku ve heyecan yaşandı. “Başkan nerde biz oradayız, İsdemir seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Kavlak; 1 Mayıs’ın İsdemir için önemine dikkat çekerek “1 Mayıs geliyor. 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. 1 Mayıs Emeğin Bayramıdır. Ama bu 1 Mayıs farklı olacak. Bu 1 Mayıs,  İsdemir'in bayramı olacak. Haramilerin İsdemir'deki sonu olacak.  Güzel günlerin başlangıcı olacak. Hepinize şimdiden
kutlu olsun” dedi.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Kavlak; malum sendikanın bu zamana kadar İsdemir ve vakfı üzerinde oynadıkları oyunu tek tek anlattı. Konuşmasının sonunda İsdemirli emekçilere; İsdemirli kardeşlerim, Şimdi bir yanda Türk Metal var, bir yanda bu haramiler var. Bir yanda Erdemir'in ücretleri var, Bir yanda İsdemir'in Kardemir'in ücretleri var. Bir yanda doğrudan başka düsturu olmayan Türk Metal var. Bir yanda ağzından yalandan başka söz çıkmayan haramiler var. Bir yanda Türkiye'nin en büyük, en örgütlü sendikası var, Bir yanda küçülen, yok olan haramiler çetesi var. İşte fotoğraf bu arkadaşlarım. Fotoğraf bu.” Dedi.

Açılışta konuşan İskenderun Bölge Temsilcimiz Metin Önde de malum sendikanın son 6 ayda kendisine ve Türk Metal’e geçenlere yönelik, baskı, tehdit, yıldırma, karalama ve iftiraların hiçbir işe yaramadığını, en sonunda İsdemir’de yetkinin Türk Metal’de kalacağını ve bu yapılanların hesabının sorulacağını söyledi. İsdemirli emekçiler tezahüratla Metin Önde’ye destek çıktı.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve şube başkanlarımız bölge temsilcilerimiz de katıldılar.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol