10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI!
10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI!

Birleşmiş Milletlere üye ülkeler 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası’nı kutluyor. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üzerinde duruluyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 yılı verilerine göre, 7 milyardan fazla olan dünya nüfusunun 1 milyardan fazlasında çeşitli engellilik durumu bulunuyor. Ayrıca dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ine denk gelen bu rakamın her geçen gün arttığına dikkat çekiliyor.

Biz Türk Metal olarak, engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatın her alanında üzerlerine düşen görevi yerine getirebilecek durumda olduğuna inanıyor, hayat mücadelelerindeki azim ve cesaretlerini her zaman ilham kaynağı olarak görüyoruz. Başta engelli metal işçisi kardeşlerimiz olmak üzere tüm engelli bireylerimizin verdikleri hayat mücadelelerinde yılda bir hafta değil daima yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Birlikte çalışıp, yarınlarımıza birlikte değer kattığımız engelli metal işçisi kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm engelli kardeşlerimizin 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nı kutluyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol