10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Genel Başkanımız Kavlak, gazetecilerin demokrasinin niteliğini belirleyen en önemli parametrelerden biri olduğuna dikkat çektiği mesajında şu ifadelere yer verdi; “Nasıl, demokrasi toplumların gelişmişlik düzeyini belirleyen bir unsursa, özgür basın da demokrasilerin niteliğini belirleyen en önemli parametrelerden biridir. İşte bu nedenle, bir toplumu irdelerken, ona ayna tutacak dinamiklere ve özgürlüklere odaklanırız. Bunların başında da tarafsız ve özgür basın gelir. Bu alanda, fedakârca ve birçok zorluğa göğüs gererek çalışan gazeteciler, üzerlerine düşen sorumluluğu en zor şartlarda dahi şikâyet etmeden yerine getirirken, hem yaşam hem de onur mücadelesi vermektedirler. Çalışma koşullarının zorluğuna bir de ekonomik, sosyal ve siyasi koşulların zorluğu eklendiğinde, gazetecilerin ve basın mensuplarının nasıl bir ortamda görev yaptıkları kuşkusuz çok daha iyi anlaşılacaktır.

Bugünün yarınlara, kimsenin etkisinde kalmadan, tarafsız ve tüm berraklığıyla aktarılması, gelecek kuşaklar için yapılacak en dürüst işlerden biri olacaktır. Bu bir görev olduğu kadar, övgüyle not edilmesi gereken bir olgudur. Bu sorumluluğu yerine getirirken gözünü budaktan sakınmayan gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor, ülkemizin demokratikleşme sürecine yaptıkları katkıyı saygıyla izliyorum.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol