15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK!
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemize karşı düzenlenen hain darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz ve TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye Muharrem Kerem Yıldız, Ömer Takdemir, Gökhan Esen, Medet Ekizceli, Erhan Dural ve Köksal Karmil için bugün (13 Temmuz 2018) Ankara’da anma programı düzenledi.

TÜRK-İŞ’in düzenlediği anma töreninde ilk olarak Şeker-İş Sendikası üyesi Ömer Takdemir’in, Ankara’nın Kahraman Kazan’da bulunan kabri ziyaret edilerek dualar edildi. Saat 10.00’da düzenlenen ziyarete TÜRK-İŞ bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri katıldı. Bu ziyarete eş zamanlı olarak 15 Temmuz gecesi şehit olan diğer 5 üyenin de kabirleri ziyaret edildi. Bilindiği üzere, 15 Temmuz gecesi Ankara’da şehit olan Çayırova Arçelik İşyeri Sendika Temsilcimiz Medet Ekizceli’nin Çankırı’da bulunan kabri ve yine sendikamızın sosyal tesislerinde çalışan Erhan Dural’ın Rize’de bulunan kabri TÜRK-İŞ İl Temsilciliği tarafından ziyaret edildi.

TÜRK-İŞ’in düzenlediği anma törenleri kapsamında tüm şehitlerimiz için mevlit okutuldu. Ankara Akyurt Hisar Camisi’nde okutulan mevlide TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TÜRK-İŞ Bağlı sendikaların yöneticileri, sendikamızın örgütlü olduğu Man Türkiye işyerinden çok sayıda üyemiz ile vatandaşlar katıldı.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Akyurt Hisar Camisinde okutulan mevlit öncesi Man Türkiye işyerinde çalışan üyelerimizi ziyaret etti. İşyeri sendika temsilciliğinde üyelerimize hitaben kısa bir konuşma yapan Genel Başkanımız Kavlak, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananları ülke olarak bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak; "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde; temsilcimiz Medet Ekizceli ve sosyal tesis çalışanımız Erhan Dural kardeşlerimizle birlikte şehadete koşan 248 kahraman vatan evladına Allah’tan rahmet diliyorum. Allah aziz milletimize bir daha böyle acı bir gün yaşatmasın.” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol