15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETTİK
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETTİK

15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Arçelik Çayırova Fabrikası İşyeri Sendika Temsilcimiz Medet Ekizceli ile sendikamızın sosyal tesis çalışanlarından Erhan DuraI’ı şehit düşmelerinin birinci yıl dönümünde rahmetle ve minnetle andık.

Şehitlerimizi anmak için ilk mevlit töreni Arçelik Çayırova Fabrikası İşyeri Sendika Temsilcimiz Medet Ekizceli’nin baba evi Çankırı’nın Kızılırmak İlçesine bağlı Tepe Alagöz köyünde düzenlendi. Mevlit törenine şehidimizin ailesi, İstanbul’dan çok sayıda mesai arkadaşı ile sevenleri katıldı. Çankırı’da düzenlenen mevlit töreninde İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Erdal’da yer aldı. Diğer şehidimiz Erhan Dural için ise Ankara’nın Dikmen semtinde bulunan evinde mevlit töreni düzenlendi. Ailesi, yakınları, çalışma arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı mevlit törenine, Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz ile sendikamızın genel merkez çalışanları da katıldı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle sosyal medya hesapları üzerinde şehitlerimizi andığı için bir mesaj yayınladı. Genel Başkanımız Kavlak,  mesajında şu ifadeler yer verdi. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde; temsilcimiz Medet Ekizceli kardeşimizle birlikte şehadete koşan 248 kahraman vatan evladını rahmetle anıyorum. Allah aziz milletimize bir daha böyle bir gün yaşatmasın.”

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehidimiz Erhan Dural’ın babası Kazım Dural ile halası Fatma Dural’ı Ankara Dikmen’deki evlerinde ziyaret etti. Ziyarete sendikamız Genel Sekreteri Av. Taliphan Kıymaz da katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sendikamızın örgütlü olduğu işyerlerinde, 15 Temmuz Şehitlerimizi anmak için 1 dakikalık saygı duruşu yapılırken, şehitlerimiz için dualar edildi.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol