17. ULUSLARARASI ÇOCUK MECLİSİMİZ ANKARA’DA TOPLANDI
17. ULUSLARARASI ÇOCUK MECLİSİMİZ ANKARA’DA TOPLANDI

Sendikamız Türk Metal’in “Sosyal sendikacılık” ilkesi çerçevesinde, üyelerinin çocukları için oluşturduğu Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün 17. Uluslararası Çocuk Meclisi 15 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın da katıldığı 17. Uluslararası Çocuk Meclisi toplantısında, 500 metal çocuğun yanı sıra, Kazakistan, Ukrayna, Moldova ve Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortistan Cumhuriyeti’nden gelen 100’e yakın konuk çocuk da yer aldı.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 17. Uluslararası Çocuk Meclisi toplantısının açılış programında yaptığı konuşmasında Aile’nin önemini vurgulayarak, “Anne ve babalarınızın size yaptığı gibi, sizlerin de anne ve babalarınıza, kardeşlerinize yani ailenize sahip çıkmalısınız” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına şöyle devam etti: “Ailesini seven, vatanını sever. Ailesine sahip çıkan, vatanına sahip çıkar. Bayrağına, bağımsızlığına, geleceğine sahip çıkar. Çünkü bayrak, bağımsızlık ve vatan, bir ülkenin şerefidir. Toplumun şerefi, vatan; Aile’nin şerefi ise namustur. Öyleyse bu iki değeri, daha şimdiden hem aklımızda hem de yüreğimizde her türlü lekeden koruyacak, saklayacak ve besleyeceğiz. Bu değerlere sımsıkı sarılacağız. Bu değerlerden vazgeçmeyeceğiz.”

Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasının devamında ise bilgiyi ve sevgiyi paylaşmanın önemine değinerek şunları söyledi. “Öğrenmekten ve bilmekten asla vazgeçmeyin. Bilime ve teknolojiye uzak kalmayın. Kendi Öz kültürünüzün insanı olun. Dilinize, dininize saldıranlara geçit vermeyin. Kendinizi sanki yarışıyor gibi,  bilgiyle donatın. Kendinizi yabancı akımlara kaptırmayın, yozlaşmayın. Yaşadığınız toplumu yüceltin. Kendinizi gurura ve kibire esir etmeyin. Bilgiyi ve sevgiyi paylaşın. Yalanlardan ve yanlışlardan uzak durun. İlişkilerde her zaman sevgi ve saygıyı ön planda tutun. Ailenize sımsıkı sarılın. Anne ve babalarınızla gurur duyun. Vatanınıza, bayrağınıza, bağımsızlığınıza sahip çıkın. Unutmayın, İstiklal marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, ne demişti? "Sahipsiz vatanın batması, haktır. Sen sahip çıkarsan eğer, bu vatan batmayacaktır." Evet, Önce vatanımıza sahip çıkacağız. Bunun yolu da insani vasıflara sahip olmaktan, bilim üretmekten, çağdaş olmaktan, ilkeli olmaktan, doğru olmaktan, dürüst olmaktan geçiyor. Ben, bu yolda hepinize yürekten inanıyor, güveniyorum. Sizleri ülkelerimizin geleceği için bir şans olarak görüyorum.”

17 Uluslararası Çocuk Meclisine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çocuk Meclisi Delegelerine hitaben bir konuşma yaptı. Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına çocuk meclisine katılmaktan duyduğu mutluluğu belirterek başladı.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasında bugünün gençlerinin, gelecekte ailelerinin, ülkelerinin ve en önemlisi insanlığın geleceği olacağına dikkat çekerek şunları söyledi. “Siz bu salonda ailenize, ülkemize ve insanlığımıza siz ne kadar güçlü sahip çıkarsanız, bugün biz büyüklerin başaramadığı huzuru, barışı, kardeşliği ve dostluğu bu Dünya’ya siz kazandırabilirsiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, geleceğimizin umudusunuz.” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, konuşmasında 17 Uluslararası Çocuk Meclisi delegelerine nasihatlerde de bulunarak, “özdeğerlerinize, özsaygınıza ve özgüveninize sahip çıkarsanız, Dünya’nın en güçlü ve en saygılı insanları siz olursunuz” dedi.

Metal Çocuk Arkadaş Kulübü 17. Uluslararası Çocuk Meclisi’nin açılış programına, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal, Sağlık-İş Genel Başkanı Hasan Öztürk, Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin, Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Man Türkiye CEO’su Münür Yavuz, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Av. Vahap Ünlü, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri İsmail Dursun ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş da katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol