18. ULUSLARARASI ÇOCUK MECLİSİMİZ ANKARA’DA TOPLANDI
18. ULUSLARARASI ÇOCUK MECLİSİMİZ ANKARA’DA TOPLANDI

Sendikamız Türk Metal’in “Sosyal Sendikacılık” anlayışı çerçevesinde, üye çocukları için oluşturduğu Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün 18. Uluslararası Çocuk Meclisi 21 Haziran 2018 tarihinde Anadolu Hotels Esenboğa Termal’de toplandı. Çocuk Meclisinde 500 metal çocuğun yanı sıra, Kazakistan, Ukrayna, Moldova ve KKTC’den gelen 70’e yakın konuk çocuk da yer aldı.

18. Uluslararası Çocuk Meclisi açılış programı sinevizyon gösterisi, meclis divanının yerine geçmesi, saygı duruşu ile istiklal marşının hep bir ağızdan okunması ile başladı. Çocuk meclisi etkinlikleri kapsamında sahneye sırasıyla Metal Çocuk Halk Oyunlar Grubu, Metal Çocuk Tiyatro Grubu, Moldova ve Kazakistan heyetlerinin oluşturduğu dans grupları, metal çocuk müzik grubu ve metal çocuk korosu çıktı.

Çocuk Meclisi’nin açılış programında son olarak Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, çocuk meclisi delegelerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın çocuk meclisi delegelerine selamlarını ve başarı dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara ve gençlere hitap ederken kullandığı “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” sözünü hatırlatarak şunları söyledi: “Cumhuriyet her şeyden önce bağımsızlık demektir. Cumhuriyete sahip çıkmak, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Unutmayın, bağımsız olmadan, özgür olmadan hiçbir şey olamayız. Onun için birinci görevimiz, cumhuriyetimizi ve bağımsızlığımızı korumaktır. İkinci görevimiz ise demokrasimizi korumaktır. Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyacağız dedik. Bağımsızlığımıza ve özgürlüklerimize sahip çıkacağız dedik.  Ama hala eksik olan bir şey var. O da adalettir. Adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Adalet her şeyin temelidir. Adalet yoksa hiçbir şey ayakta duramaz. Cumhuriyet gerçek cumhuriyet, demokrasi gerçek demokrasi olmaz. Adalet, hayatın ta kendisidir. Adalet, hilesiz oyundur. Güçlerin eşitliğidir. Hakkını almaktır. Ama belki de hepsinden önemlisi adalet, adil bölüşüm demektir. Onun için her şeyin temeli budur, adalettir. İşte bizler Türk Metal olarak adaleti sağlayacağız. Size söz veriyoruz. Türk Metal, annenizin, babanızın hakkını sonuna kadar koruyacak. Sizin de payınız olan o hakkı almak için sonuna kadar mücadele edecektir.”

Genel Mali Sekreterimiz Altundağ, konuşmasının devamında ise 12 Haziran Dünya Çocuk İşçilikle Mücadele Günü’ne değinerek konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Birkaç gün önce Dünya Çocuk İşçilikle Mücadele Günü’ydü. Yani aslında biz büyükler için utanç günüydü. Yüreği, vicdanı olan herkesin utanması gerekiyor. Dünya üzerinde milyonlarca çocuk işçi var. Okulda, oyunda olması gereken çocuklar, sağlıksız koşullarda, saatlerce çalışmaya zorlanıyor. Ülkemizde de var. Yüzlerce, binlerce, on binlerce çocuk çalışmaya zorlanıyor. Bunu anlamak ve anlatmak mümkün değil. O çocukları çalıştıracak kadar acımasız olanları, o çocukların sırtından para kazanacak kadar utanmaz olanları, anlamak ve anlatmak mümkün değil. Bunu yapanlara, bunlara göz yumanlara, izin verenlere insan demek de mümkün değil. Bu meclisin önünde hepinize söz veriyorum. Türkiye’de tek bir çocuk işçi kalmayıncaya dek mücadele edeceğiz. Bu acımasız dünyanın, bir gün çok daha güzel bir yer olacağına inanıyorum. Sizin sayenizde bağımsızlığın ve özgürlüğün hüküm süreceğine, adaletin bu dünyaya egemen olacağına inanıyorum.”

18. Uluslararası Çocuk Meclisi açılış programı Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ ile katılımcıların çocuk meclisi delegelerinin hazırladığı resim sergisi gezip, metal çocuk hatıra ormanı fidan dikimi gerçekleştirmesiyle tamamlandı.

Metal Çocuk Arkadaş Kulübü 18. Uluslararası Çocuk Meclisi açılış programına, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri İsmail Dursun, MESS Eğitim Vakfı Genel Müdürü Birol Korkmaz, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu ile davetliler katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol