20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN!
20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Birleşmiş Milletler tarafından 1989 yılında kabul edilen ve her yıl 20 Kasım tarihinde evrensel olarak kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü’nün bu yıl 29’uncusu kutlanıyor. Kanuni veya ahlaki olarak dünyadaki tüm çocukların doğduğu andan itibaren sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma, yaşama, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma hakları olarak kabul edilen çocuk hakları, Birleşmiş Milletler 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, çocuk işçiliği ile mücadele daha kararlı adımlar atılmasının önemini vurguladığı mesajında; “Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü... Anlamlı etkinlikler, çocuklarımızın hakları üzerine çok güzel cümleler söyleniyor. Ama hiçbir şey bize okula gitmesi gerekirken,15 yaşında ailesine yardım etmek için çalışmak zorunda kalan Halil Yeloğlu’nu unutturamaz. Evet...15 yaşındaki Halil Yeloğlu artık aramızda değil, kâğıt ve plastik atık toplarken narenciye posalarının altında kaldı, bugünde yaşama veda etti. Hem de Dünya Çocuk Hakları Günü’nde. Hayatını kaybettiği gün itibariyle vicdanımızı hiç geçmeyecek şekilde sızlatan çocuğumuz gibi birçoğu, haberimiz bile olmadan çalışırken yaralanıyor, hayatını kaybediyor. Artık çocuk işçilikle mücadele daha kararlı devam etmeli. Geleceğimizin umudu çocuklar, olması gereken yerlerde, yani eğitim yuvalarında olmalı. Bu konuda, Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle kararlı bir başlangıç yapılmasını diliyorum. Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol