200 BİN ÜYEYE DOĞRU İLERLİYORUZ…
200 BİN ÜYEYE DOĞRU İLERLİYORUZ…

Örgütleniyoruz, büyüyoruz; ‘metal işçileri için mücadeleye devam’ diyoruz! Metal işçilerinin hayat standardının yükseltilmesi ideali, kararlı ve dik duruşla yürütülen emek ve ekmek mücadelesi;  aramıza yeni katılan üyelerimizle birlikte devam ediyor…


Sendikamız Türk Metal; bütün metal işçilerini tek çatı altında toplama idealini adım adım gerçekleştiriyor. 170 binden fazla metal işçisinin üye olduğu Türk Metal; yeni örgütlendiği iş yerleri ile üye sayısını ilk etapta 200 bine çıkarmayı hedefliyor. Kararlı bir şekilde sürdürülen örgütlenme çalışmalarımız sonunda son 6 aylık bir zaman diliminde 9 işyeri daha Türk Metal saflarına katıldı.

İşte Türk Metal diyen yiğit ve gözü pek metal işçilerinin iş yerleri:

Bursa 3 Nolu Şubemiz Hilmi Başak iş yerinde, Balıkesir Şubemize bağlı Denizli Bölge Temsilciliğimiz DMS Denizli Döküm Makine’de,  İstanbul 1 Nolu Şubemiz RSA Tesisat Malzeme’de, Çerkezköy Şubemiz Prettl Endüstri Sistemleri ‘nde, Çayırova Şubemiz San Metal Sanayi, San Emaye Sanayi, HNO Makine, Ocak Kalıp Makine iş yerlerinde,  Gemlik Şubemiz Arcelor Mittal iş yerlerinde örgütlendi.

BURSA 3 NOLU ŞUBE

Bursa 3 Nolu Şubemiz tarafından örgütlendiğimiz Hilmi Başak işyerinde çalışmalarımız 2003 yılında başlamıştı. Uzun zamandır süren işkolu tespiti sorunu ve işkolu değişmesi ile çalışmalarımız sonuçsuz kalmıştı. Daha sonra iş yerinin metal işkolunda faaliyet gösterdiği tespit edilmesi ile birlikte Hilmi Başak işyerinde 18 Ağustos’ta başlattığımız örgütlenme çalışması 02 Eylül’de tamamlanmış ve 03 Eylül’de yetki müracaatında bulunulmuştur. Müracaatımız olumlu sonuçlanarak 22 Eylül’de de yetki tespiti elimize ulaşmıştır.

ÇERKEZKÖY ŞUBESİ

Çerkezköy Şubemiz tarafından sürdürülen Prettl Endüstri Sistemleri işyerinde üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çalışma Bakanlığı’na başvurulmasıyla birlikte 18 Eylül tarihinde yetki tespit yazısı geldi. Yetki tespitinin çıkması üyelerimiz tarafından büyük sevinç ve coşku ile karşılandı.

ÇAYIROVA ŞUBESİ

OCAK KALIP MAKİNA İMALAT

Çayırova Şubemiz tarafından 14 Haziran 2010 tarihinde teşkilatlanma çalışmalarını başlattığımız işyerinde yetki tespitine işveren itiraz etmişti. Temmuz 2013 tarihinde Yargıtay’dan mahkeme kararıyla yetki belgesi çıkmasına rağmen işveren TİS görüşmelerine katılmamış yetki düşmüştü.          Tekrar 2. Defa teşkilatlanma çalışmaları 5 Eylül tarihinde başlamış, yeterli çoğunluğun sağlanması ile birlikte Çalışma Bakanlığı’na başvurulmuş ve yetki tespiti tarafımıza ulaşmıştır.

HNO MAKİNA SİSTEMLERİ

Teşkilatlanma çalışmalarının Çayırova Şubemiz tarafından 5 Eylül tarihinde başlamasıyla birlikte HNO Makine Sistemleri emekçileri Türk Metal’de örgütlendiler. Yetki başvurusu için çoğunluğun sağlanmasının ardından Çalışma Bakanlığı’na başvuruldu. 23 Eylül itibari ile de yetki tespiti tarafımıza ulaşmıştır.

SAN EMAYE SAN

Teşkilatlanma çalışmalarını 17 Haziran’da başlattığımız San Emaye San işyerinde 4 Temmuz itibari ile Çalışma Bakanlığı yetki belgesini göndererek yetkili sendika olduğumuzu tarafımıza bildirmiştir. 17 Eylül tarihi itibari ile de Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başlamış ve devam etmektedir.

SAN METAL SAN

Teşkilatlanma çalışmalarını 17 Haziran’da başlattığımız San Metal San işyerinde 4 Temmuz itibari ile Çalışma Bakanlığı yetki belgesini göndererek yetkili sendika olduğumuzu tarafımıza bildirmiştir. 17 Eylül tarihi itibari ile de Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başlamış ve devam etmektedir.

İSTANBUL 1 NOLU ŞUBEMİZ

İstanbul 1 Nolu Şubemize bağlı MESS kapsamındaki iş yerlerinden R.S.A Tesisat Malzeme iş yerinde örgütlenme çalışmalarımız yaklaşık 3 ay öncesinde başlamıştı. Sıfırcı sendika Birleşik Metal’in yetkili olduğu iş yerinde üyelerimiz Türk Metal’e geçerek bu iş yerini de Türk Metal bünyesine katmış olduk. 1 Eylül itibari ile yetki müracaatında bulunduğumuz R.S.A Tesisat Malzeme iş yerimiz için yetki tespit yazımız 12 Eylül tarihinde elimize ulaşmış durumdadır.

BALIKESİR ŞUBESİ

Balıkesir Şubemize bağlı Denizli Bölge Temsilciliğimiz tarafından sürdürülen DMS Denizli Döküm Makine Sanayi iş yerinde 20 Temmuz tarihinde başlatılan örgütlenme sürecimizle birlikte 5 Eylül’de üye kayıtlarımız tamamlandı. 9 Eylül tarihinde Çalışma Bakanlığı’na yetki tespitimizin yapılmasıyla birlikte 19 Eylül’de de Bakanlık tarafından yetki tespitimiz elimize ulaştı.

GEMLİK ŞUBESİ

Gemlik Şubemize bağlı Arcelor Mittal Ambalaj işyerinde 16 Ağustos 2011 tarihinde çoğunluk sağlanarak yetki tespiti için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müracaat edilmiş ve yetki tespiti alınmıştır. Bakanlığın yetki tespit yazısına işverenin itiraz etmesi sonucu mahkeme süreci başlamıştır.3 yıl devam eden mahkeme, işverenin itirazı geri çekmesi sonucu düşmüştür ve 22 Eylül 2014 tarihi itibari ile de ’Yetki Belgesi’’ alınmıştır.

Türk Metal ile birlikte yürümeye karar veren ve Türk Metal’de örgütlenen metal işçileri Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikasında örgütlenmenin mutluluğunu yaşarken, Türk Metal ailesi olarak ailemize yeni katılan kardeşlerimize de “hoş geldiniz" diyoruz. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol