2017 TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNİ ERDEMİR DE BAŞLATACAĞIZ
2017 TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNİ ERDEMİR DE BAŞLATACAĞIZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Kdz. Ereğli Şubesi Genişletişmiş Temsilciler Meclisinde Erdemir çalışanları ile bir araya gelerek önümüzdeki Erdemir sözleşmesi için görüşlerini aldı.


Kdz. Ereğli Şubesi Genişletişmiş Temsilciler Meclisi 22 Haziran tarihinde 300’e yakın Erdemir çalışanının katılımı ile Büyük Anadolu Ereğli Otel’de Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın başkanlığında toplandı. Genel Başkanımız Kavlak, burada yaptığı konuşmada Erdemir’de başlayan Toplu İş Sözleşmesi sürecini değerlendirdi. “Toplu Sözleşme sürecinde Erdemir’de bir anket çalışmamız olacak. Bu anket çalışması ile birlikte tabandaki herkesin TİS süreci ile ilgili beklenti ve görüşlerine ulaşıp, Toplu Sözleşme Taslağımızı oluşturacağız. Bosch, Rexroth, Cevher Jant ve Mais’ta yükselttiğimiz Toplu Sözleşme çıtamızı Erdemir ile sürdüreceğiz. Erdemir’de imzalayacağımız Toplu Sözleşme ile 2017 yılı MESS Toplu Sözleşme sürecine daha da güçlü gireceğiz” dedi. 2017 yılının Türkiye’de özel sektör çalışanları için Toplu Sözleşme yılı olacağına dikkat çeken Genel Başkanımız Kavlak; “2017 Toplu Sözleşme sürecinde hiç kimsenin yapamadığını biz yapacağız ve sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasını tamamladıktan sonra Erdemir çalışanlarının Erdemir’deki Toplu Sözleşme süreci ile ilgili sorularını cevapladı, taleplerini dinleyerek not aldı.

Genel Başkanımız Kavlak, toplantıda ayrıca çalışma hayatının gündeminde yer alan kıdem tazminatı ve geçici istihdam büroları ile ilgili sendikamızın ve TÜRK-İŞ’in görüşlerini paylaştı.

Kdz. Ereğli Şubesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisine Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş da katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol