2018 YILINDA DA METAL EMEKÇİLERİ TÜRK METAL DİYOR!
2018 YILINDA DA METAL EMEKÇİLERİ TÜRK METAL DİYOR!

Sendikamız Türk Metal, rekor zamlarla imzalanan 2017-2019 grup toplu iş sözleşmesi ve onlarca münferit sözleşmenin ardından teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı. 2017 yılında 47 yeni işyerinde örgütlenen sendikamız Türk Metal, 2018 yılının ilk çeyreğinde 7 yeni işyerinde daha örgütlendi.

Bursa ile Samsun’da üretim yapan ve 227 metal emekçisinin çalıştığı Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri, Aydın’da üretim yapan ve 2050 metal emekçisinin çalıştığı Uğur Soğutma, Balıkesir’de üretim yapan ve 105 metal emekçisinin çalıştığı Same Deutz Fahr Traktör, Ankara’da üretim yapan ve 227 metal emekçisinin çalıştığı Emek Elektrik, Tekirdağ’da üretim yapan ve 144 metal emekçisinin çalıştığı Ünika Üniversal Kablo, Bursa’da üretim yapan ve 155 metal emekçisinin çalıştığı Pe Ga Otomotiv, Bolu ile Tekirdağ’da üretim yapan ve 752 metal emekçisinin çalıştığı Başoğlu Kablo Profil işyerlerindeki metal emekçileri 2018 yılının ilk çeyreğinde sendikal tercihlerini Türk Metal’den yana kullanarak, sendikam Türk Metal dedi.

Kendi özgür iradeleriyle sendikamız Türk Metal çatısı altında toplanan metal emekçilerine hoş geldiniz diyoruz.

Yeni teşkilatlandığımız işyerlerinde gelinen son durum:

Emek Elektrik; Ankara 3 Nolu Şubemizin yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetleri sonuncunda işyerinde çoğunluk sağlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi alındı. Emek Elektrik işyerindeki yeni üyelerimiz için yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi süreci halen devam etmektedir.

Ünika Üniversal Kablo; Çerkezköy Şubemizin yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetleri sonuncunda işyerinde çoğunluk sağlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi alındı. Ünika Üniversal Kablo işyerindeki yeni üyelerimiz için yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi süreci halen devam etmektedir.

Pe Ga Otomotiv; Bursa 2 Nolu şubemizin yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetleri sonuncunda işyerinde çoğunluk sağlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Tespit Belgesi alındı. Toplu iş sözleşmesi sürecinin başlaması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi’nin gelmesi bekleniyor.

Başoğlu Kablo Profil; Bolu ve Çerkezköy şubemizin ortak yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetleri sonuncunda işyerinde çoğunluk sağlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Tespit Belgesi alındı. Toplu iş sözleşmesi sürecinin başlaması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Belgesi’nin gelmesi bekleniyor.

Fabio Hava Süspansiyon Sistemleri; Kırıkkale (Samsun) ve TOFAŞ Şubelerimizin ortak yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetleri sonuncunda işyerinde çoğunluk sağlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Tespit Belgesi alındı. İşverenin Yetki Tespit Belgemize itirazı nedeniyle sendikal mücadelemiz yargı aşamasına taşındı.

Uğur Soğutma; Aydın ilinin Nazilli ilçesinde faaliyet gösteren Uğur Soğutma işyerinde İzmir ve Manisa 1 Nolu Şubelerimizin ortak yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetleri sonuncunda işyerinde çoğunluk sağlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Tespit Belgesi alındı. İşverenin (TMSF) Yetki Tespit Belgemize itirazı nedeniyle sendikal mücadelemiz yargı aşamasına taşındı. İşveren (TMSF) Yetki Tespit Belgemize itirazının yanı sıra 67 üyemizi de çeşitli bahanelerle işten çıkardı.

Same Deutz Fahr Traktör; Balıkesir Şubemizin yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetleri sonuncunda işyerinde çoğunluk sağlanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Yetki Tespit Belgesi alındı. İşverenin Yetki Tespit Belgemize itirazı nedeniyle sendikal mücadelemiz yargı aşamasına taşındı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol