2019 DÖNEMİ KAMU KESİMİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVE PROTOKOLÜ İMZALANDI!
2019 DÖNEMİ KAMU KESİMİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ÇERÇEVE PROTOKOLÜ İMZALANDI!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında kamu işçisinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü 12 Ağustos 2019 Pazartesi günü Bakanlıkta gerçekleştirilen törenle imzalandı.

200 bin kamu işçisini ilgilendiren sözleşmeye göre aylık ücreti 3500 liranın altında olan tüm işçilere 150 lira iyileştirme yapılırken, 2019 yılının ilk altı ayı için %8, ikinci altı ayı için ise %4 oranında zam alındı. Yine yapılan anlaşmaya göre 2019 yılının ikinci altı ayında enflasyonun %4’ü aşması halinde aşan kısmın tamamı bir sonraki altıncı ayın ücret zammı oranına ilave edilecektir.

İki yıllık imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü’ne göre 2020 yılının ilk ve ikinci altı ayları için %3 oranında zam alınırken, enflasyonun ücret zammı oranını aşması halinde aşan kısmın tamamı yine bir sonraki altıncı ayın ücret zammı oranına ilave edilecektir.

2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü’nü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, TÜRK-İŞ Koordinasyon Kurulu Üyeleri, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat imzaladı.

Sözleşmenin tüm kamu çalışanı işçilere hayırlı olmasını diliyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol