23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN!
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1. Kuruluş yıldönümü 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan Bayramı'nı, Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan etmesiyle birlikte TBMM’nin açılış yıldönümünü ile çocuk bayramını birlikte kutluyoruz.

Millet egemenliğinin nişanesi bu günün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklarına armağan edilmesi, Türk Milleti olarak çocuklarımıza geleceğimizi inşa etmekte duyulan güvenin en anlamlı göstergesidir. Ne var ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yılını kutladığımız bugün ülkemizde 2 milyonun üzerinde çocuk işçi çalışma hayatının içinde yer alıyor. 23 Nisan’da sadece imkânı olanların değil tüm çocuklarımızın yüzü gülsün diye, hep birlikte çocuk işçiliğine dur diyelim! Demokratik bir kitle örgütü olarak yarınımız ve bekamızın teminatı olan çocuklarımıza sahip çıkma ve onları, iyiye, doğruya ve güzele teşvik etme konusundaki çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için hayatlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol