23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Yönetim Kurulumuz adına bir kutlama mesajı yayımlandı.


23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün ‘Ulusal Egemenlik Bayramı’ olarak kutlanmasına karar verirken, 23 Nisan 1929 tarihinde bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Böylelikle, 23 Nisan ilk defa 1929 yılında ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır. 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıldönümü münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, “23 Nisan, Türk ulusu için bir dönüm noktasıdır. 1920 yılında, halkımız tüm dünyaya başkaldırmış, bağımsızlığını elde etmiş, ulusal egemenliğin sembolü TBMM’nin açılmasıyla kendi kaderini tayin etmiştir. O günden bu yana egemenliğin kayıtsız şartsız halkta toplandığı, özgür bir millet olmanın verdiği güven ve güçle yaşıyoruz. Ulusal egemenliğimizin göstergesi bu günü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız” sözleri ışığında tüm dünya çocuklarına armağan etmesiyle Çocuk Bayramı ile beraber kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun en büyük adımı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, egemenliğimizin daim olması, 150 milyondan fazla çocuk işçinin bulunduğu dünyamızda çocuk işçiliğinin sona ermesi, dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın kurulması umuduyla, kutlu olsun” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol