24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Kasım ayının en özel günlerinden biri olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu mesleğe hayatlarını adayan, öğrencilerini evlatları gibi gören bütün öğretmenlere teşekkür edilen, minnet duyulan bir gündür. Başöğretmen Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981 yılında, 24 Kasım tarihinin her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. 24 Kasım tarihi aynı zamanda Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 24 Kasım Öğretmeler Günü münasebetiyse yayımladığı kutlama mesajında, “Okulda her harfi ilmek ilmek işleyerek bizlere öğreten, hayat mücadelesine bizleri hazırlayan değerli öğretmenlerimiz, işçilik hayatımıza adım attığımız o gün, bizlere öğretmenlik yapan değerli ustalarımız, Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun...” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol