29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’MIZ KUTLU OLSUN!
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’MIZ KUTLU OLSUN!

19 Mayıs 1919'da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’mız, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmen kurulmasıyla zaferle sonuçlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi üzerine millet olarak her yıl 29 Ekim gününü Cumhuriyet Bayramı olarak kutluyoruz.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 97’nci yıldönümü münasebetiyle sendikamız Yönetim Kurulu adına bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı kutlarken şu ifadelere yer verdi. “Büyük Türk milletinin, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan etmesinin 97'nci yıldönümü, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı"mız kutlu olsun... Ne mutlu Türk'üm diyene! Başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol