30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN!
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN!

Yüce milletimizin kahraman ordusu 26 Ağustos 1922'de Anadolu'daki işgalci güçlere karşı Afyon'da başlattığı Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922 günü Dumlupınar'da zaferle sonuçlandı. Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığında elde edilen bu zafer günü ayrıca ülke topraklarımızın tamamıyla geri alındığı gün olarak kabul edilir ve her 30 Ağustos günü Zafer Bayramı olarak kutlanır.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında, “Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, bir mücadelenin sonu olduğu kadar yeni bir mücadelenin de başlangıcıdır. Bu başarı tam bağımsız, egemen ve devrimlerle ışıyacak yeni bir devletin Türkiye Cumhuriyeti’nin muştusu olmuştur. Emperyalizm ve sömürüye inen ve sesi bugün bile yankılanan bir tokat niteliğindeki 30 Ağustos Zaferi, 99 yıl sonra hala baskı altında şiddet gören ve sömürülen hakların ilham kaynağı ve bağımsızlık sembolüdür. Bu büyük zaferin yıldönümünde Türk Metal Sendikası üyesi emekçiler olarak, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferi bizlere armağan edenleri minnet ve özlemle anıyor. Aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol