4-10 MAYIS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI
4-10 MAYIS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI

Sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışma hakkı tüm çalışanların en temel insani haklardan biridir. Bu konunun önemini kamuoyuna duyurmak adına 1987 yılından itibaren her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanıyor.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 4-10 Mayıs "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinlikleri nedeniyle yayımladığı mesajında, çalışma yaşamında çalışanların sağlığına zarar verebilecek etkenlerin önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınmasının ve iş kazası geçirmeden rahat ve güvenli bir ortamda çalışmasının önemine dikkat çektiği mesajında şu ifadeleri kullandı: “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş kazaları ve meslek hastalıkları önüne geçilmesi gereken önemli bir sorundur. Ülkemizde her geçen yıl biraz daha gelişen sanayileşmeye rağmen iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin gerekli düzenlemelerin ve yatırımların yapılmaması nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) en son 2019 yılında yayımladığı istatistiğe göre 1149 emekçi kardeşimiz, rızkını kazanmak için çıktığı evlerine geri dönememiştir. Yine 2020 yılında meydana gelen ölümlü iş kazalarının yanı sıra başta sağlık çalışanları olmak üzere çok sayıda emekçi kardeşimiz tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde gerekli önlemlerin alınamaması nedeniyle hayatlarını kaybetmiştir. Toplum olarak iş kazalarına karşı daha bilinçli ve aktif tavır sergilememiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz 4-10 Mayıs İş Güvenliği ve Sağlığı Haftasının bu konudaki bilinç ve farkındalığımızın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, kazasız, sağlıklı ve güvenli bir iş yaşamını hep beraber paylaşmayı diliyoruz.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol