4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!
4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Dünyada ve ülkemizde 4 Aralık günü, Dünya Madenciler Günü olarak kutlanıyor. Dünyanın en zor ve en riskli mesleklerinden biri kabul edilen madencilik, ülkemizde de çok yaygın bir meslek türüdür. Madencilerin yerin derinliklerinden binbir emekle çıkardığı madenler sayesinde yaşamımız daha da modernleşmekte ve kolaylaşmaktadır. Bu yüzden evlerine helal ekmek götürmek için mücadele ederek, yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan madencilerimize toplum olarak hepimizin bir vefa borcu olduğunu hatırlamak gerekir.

Tüm tehlikeli iş kollarında olduğu gibi maden iş kolunda da gerekli tedbirlerin zamanında alınmasının ve iş güvenliği konusunda yaptırımların caydırıcı bir şekilde hayata geçirilmesinin gerekliliğini Armutçuk, Amasya, Kozlu, Sorgun, Odaköy, Soma ve Ermenek’te meydana gelen maden kazalarında verdiğimiz kayıplarla hep birlikte yaşadık.

Türk Metal Sendikası olarak, ülkemizde bir daha maden kazası gerçekleşmemesi dileğiyle, evlerine helal rızık götürmek için ölüme meydan okuyan madencilerimizin 4 Aralık Madenciler Günü’nü kutluyor, rızkını kazanmak için indiği madenlerde yaşamını yitiren tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol