5 YILDA ÇOK MESAFE KAT ETTİK
5 YILDA ÇOK MESAFE KAT ETTİK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yeni otelimize gelen şube kurullarımıza ve temsilcilerimize yaptığı konuşmada; son beş yılda Türk Metal’in nereden nereye geldiğini anlattı.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Anadolu Down towsn Ankara Hotel’s ‘ Çerkezköy, Çorlu, Ankara 3, Sakarya, Bursa, Gemlik, Bursa Nilüfer, Bursa 3, İskenderun Şubelerimizden gelen 235 kişilik eğitim grubunun eğitim açılışında konuştu. Kavlak konuşmasında son beş yıl içinde nereden nereye geldiğimizi anlatmak için “Bazen,  görmek için bakmak yetmiyor. Olan bitenin arka planını anlamak gerekiyor” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

5 yılda hiç ücretsiz izin kullandırmadık.   Ücretsiz izin kötü bir alışkanlık haline gelmişti.   İşverenin,  sömürü aracı olmuştu.  Kaldırdık.   Ekonomik krize rağmen kullandırmadık.   Zor zamanda biz fedakârlık yapıyorsak,    işverenler de yapsın dedik, en az yüzde 76 aldık.   İş güvencesini sağladık.   Sözleşmeden sonra,  ücretler yükselince işten çıkarmalar olmasın diye, neredeyse bütün işyerlerini ziyaret ettim.   Çıkış olmasın, üyelerimiz aldığı ücreti, ağız tadıyla,  gönül hoşluğuyla yiyebilsin diye, tüm işverenlerin ayağına gittim.   Sonuçta,  en az işçi çıkarmanın olduğu bir 5 yıla imza attık.   Son 5 yılda, işe iade davaları, yetki davaları hariç, üyemiz adına,  işveren aleyhine 7 bine yakın dava açtık.   Bunların bütün hukuki, idari süreçlerini biz takip ettik, mali sorumluluğunu biz aldık.  Türk metal aldı.   Bunun için gözümüzü kırpmadan milyonlarca lira harcadık.   Üyemizin kör kuruşunu bile, bütün değerlerin üstünde tuttuk.   Bunu bizden başka hiç kimse yapmazdı.  Yapamazdı.   Üyelerimize feda olsun, her şey onlara analarının ak sütü gibi helal olsun.   Son 5 yılda, bankaların promosyon meselesini çözdük.  Hatırlayın, hiçbir banka promosyon vermek istemiyordu.   İşveren de yanaşmıyordu.   Bizzat bu meselenin üzerine eğildim.   Bizzat ilgilendim, müdahil oldum.   Sonunda çözdük.   Çözülmeyen yer varsa,  artık orada çözüm kolay.   Toplayın imza,  hemen bir başka bankaya gidelim, çözelim.   Üyemizin hakkını,  bir kuruşunu bile bırakmayalım.

Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Daha sonra yatırımlarımızdan bahseden Kavlak şunları söyledi:

Önce atıl duran, varlıklarımızı harekete geçirdik. Göreve geldiğimde, Ereğli'deki otelimiz yarımdı.   Didim'deki Otelimiz, yarımdı.   Kıbrıs'taki Otelimiz kapalıydı. Pendik'teki sosyal tesisimiz yarımdı.  Bursa'da hiçbir yatırımımız yoktu. Evet, kâğıt üzerinde mal mülk görünüyordu. Ama onlar sadece kâğıt üzerindeydi. Gelir getiren bir yatırımımız yoktu. Üstüne üstlük büyük borcumuz vardı. Şimdi, Allaha çok şükür, Kimseye tek bir kuruş borcumuz yok. Aksine kasamızda nakdimiz, Her yerde,  Birer zafer anıtı gibi yükselen otellerimiz var. Şu anda içinde bulunduğunuz otelin yanı sıra,  önümüzdeki ayın başında Bursa’daki tesisimizi de hizmete açacağız. Bunların hepsi sizin eseriniz dostlarım, Hepsinde sizin alın teriniz,  emeğiniz var,  Şahsıma gösterdiğiniz güven, inanç,  destek var. Hep birlikte tarih yazıyoruz, tarih. Siz olmasaydınız, olmazdı. Sizin desteğiniz olmasaydı, olmazdı. İyi ki varsınız…

Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım’ın da katıldığı açılış programının ardından hatıra fotoğrafı çekilerek Psikolog Ferda Genç tarafından verilen eğitime başlandı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol