AB; TÜRK METAL’İN PROJESİNİ KABUL ETTİ
AB; TÜRK METAL’İN PROJESİNİ KABUL ETTİ

2014 – 2020 yıllarında yürütülecek olan Erasmus+ programı kapsamında 2014 yılı için Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar proje başvuruları sonuçlandı.


Sendikamız Erasmus+ 2014 yılı Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim programı kapsamında “Metal Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelerin Çevre Yönetim Birimlerinde Kapasite Geliştirilmesi / CBEM-MS (Capacity Building of Environmental Management Units in Metal Sector)” projesi ile başvuru yapmış ve projeyi gerçekleştirecek finansmanı almaya hak kazanmıştır.

Koordinatörlüğünü Türk Metal Sendikası’nın yürüteceği projede, İtalya’dan Sindnova (İtalya İşçi Sendikaları Geliştirme Derneği), Ecoman (Urbino Üniversitesi Çevre Araştırma Şirketi) ve Romanya’dan ICA Metal Sendikası gibi partnerlerin yanı sıra çok uluslu firmalar ve üniversitelerle işbirliği yapılacaktır.

2 yıl sürecek olan proje kapsamında, mavi yaka personelin yeşil yaka personel olarak çevre yönetim sistemlerine dahil edilmesi sağlanarak, çevre kazalarının önüne geçilmesi, çevre güvenliği ve çevreye olan duyarlılığın artırılması planlanmaktadır. Bunun yanı sıra yeni iş alanları sağlayarak istihdamın artırılması da hedeflenmektedir. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol