ABANA EMEKÇİLERİ İÇİN GREVDEYİZ
ABANA EMEKÇİLERİ İÇİN GREVDEYİZ

Abana Motor San. A.Ş işvereniyle sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca bu işyerinde daha önce kararlaştırdığımız gibi 8 Mayıs’ta grev başlattık. 


Abana Motor San. A.Ş işvereniyle sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde 10 Mart 2015 tarihinde uyuşmazlık tutan sendikamız, anlaşma sağlanamayınca, daha önce de ilan ettiği gibi, 8 Mayıs 2015 tarihinde greve başladı.

Kastamonu’da Kurulu olan Abana Motor San. A.Ş işyerinde, işverenin üyelerimiz üzerindeki baskı ve zorlamalarının devam etmesi üzerine, sendikamız, bu işyerinde 8 Mayıs 2015 tarihinde greve çıkmayı kararlaştırdı. Abana Motor işyerinde 8 Mayıs’ta greve çıkan işçiler, patronlarından emeklerinin karşılığını almak isterken Türkiye’de sendikaların ve emekçilerin ‘Hür Toplu Pazarlık Düzeni’ yolundaki ısrarlı tutumlarına rağmen, işverenlerin toplu pazarlık düzenini ‘sabote eden’ yaklaşımları da devam ediyor.

Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce grevi başlatmak üzere Kastamonu girişinde 50’ye yakın araçla ve Çankırı Şubemizden gelen 100 dolayında MKE emekçisini de yanına alarak konvoy halinde Kastamonu Organize Sanayi Bölgesine girdi. Emekçilerle birlikte buradan fabrika girişine kadar TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların da desteği ile yürüyüş yapıldı. Destek veren TÜRK-İŞ Sendikaları Şube Başkanları birer konuşma yaparak özetle. “Sözde değil, özde yanınızdayız, birlik ve beraberlik içinde bu süreci yürüteceğiz” diyerek Abana emekçilerinin yanında olduklarını belirttiler.

Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce da grev gözcüsü önlüğünü giyerek ve “Bu iş yerinde grev vardır” pankartı önünde grevdeki emekçilerimizle birlikte işyeri önünde bir konuşma yaptı, “bu süreçte Türk Metal Sendikası’nın daha önce diğer grevlerinde olduğu gibi bu grevde de üyelerini asla yalnız bırakmayacağını” ifade etti. İşverenin bu tutumundan vaz geçmesini gerektiğinin altını çizen Aslıyüce üreten, kazandıran Abana Türk Metal üyelerinin artık kazanmak istediğini dile getirdi.

Aslıyüce’nin konuşmasından sonra Abanalı Emekçiler davul zurna eşliğinde oyunlar oynadılar. Aynı zamanda güç birliği mesajı verdiler.

Aslıyüce daha sonra Ağaç İş Sendikası’nın 102 gündür grevde olan SFC Entegre iş yerindeki mücadelesine destek için Kastamonu’nun bir başka bölgesine hareket etti.  Burada da SFC emekçilerine Türk Metal yanınızdadır mesajı verdi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol