ADAM GİBİ BİR ASGARİ ÜCRET İSTİYORUZ
ADAM GİBİ BİR ASGARİ ÜCRET İSTİYORUZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Ankara Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında asgari ücret sorununa dikkat çekti; zam oranlarını eleştirerek “adam gibi bir asgari ücret istiyoruz, adam gibi” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; yeni kurulan Ankara Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na Divan Başkanı olarak seçilmesinin ardından yaptığı açış konuşmasında şu an gündemde olan asgari ücret zam pazarlıklarına değindi.  Kavlak konuşmasında şunları söyledi:

Bakınız, asgari ücretin 2014 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında artırılması öngörülüyor. Bu ne demek biliyor musunuz?  Bir simit parası bile değil. Bir simit parası. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.  Kimsenin de bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Zaten mevcut asgari ücret günlük 26 lira 79 kuruştur. Bir kez daha söylüyorum 26 lira 79 kuruş. Bir köleye verseniz kabul etmez. Ama biz ne yaparsak yapalım, ne kadar itiraz ederek edelim, işverenle hükümet birleşiyor, bunu bize dayatıyorlar. Milyonlarca işçiyi bu kölelik koşullarında çalışmaya mahkum ediyorlar. Dün Türk İş Genel Eğitim Sekreterimiz söyledi, bu ücreti yüzde üç yüzde beş artırsanız ne olur, artırmasanız ne olur. Biz adam gibi bir ücret istiyoruz. Adam gibi.

Kavlak ücret adaletsizliğinin giderilmesi hususunda da “En düşük memur için verdiğiniz bin 600 lirayı işçiye de istiyoruz. İnsan gibi çalışıp insan gibi yaşamak istiyoruz.” Dedi.

Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken “ Durma ilerle, yüz binler seninle; Türk Metal nerede, biz oradayız” sloganları atıldı.

Kavlak konuşmasında ayrıca son dönemde gündeme gelen bazı gelişmeleri de değerlendirdi. Türk Bayrağının yere indirilmesini ve Türk diye bir ırk yoktur sözünü eleştiren Kavlak birlik ve beraberliğe dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

Beni bilirsiniz. Ben, sendikal toplantılarımızda, genellikle güncel siyasi konulara girmem. Siyasetin, o halkımızı bıktıran günlük polemiklerine hiç değinmem.

Kısır çekişmelerle geçen tartışmaları, sendikal toplantılarımızda konu etmem. Çünkü bizler emekçiyiz. Biz aynı tezgahın başında alınteri dökeriz. Hepimizin amacı, davası aynıdır. Kaderimiz ortaktır. İçimizde her siyasi görüşten arkadaşımız vardır. Her siyasi partiye gönül veren, oy veren, destek veren kardeşlerimiz vardır. Kimseyi kırmak,  rencide etmek, ötekileştirmek istemem.

Bizim amacımız siyaset yapmak değil, hak ve özgürlüklerimizi korumak ve geliştirmektir. Ekmeğimizi büyütmektir. Hakça paylaşmaktır. Adaletli bir ücret, İnsan onuruna yaraşır bir çalışma sağlamaktır.

Çocuklarımıza onurlu bir gelecek kurmaktır. Bunun için tek bir adresimiz vardır. O da, sendikamızdır. Türk Metal'dir. Tartışmak, farklı düşünceleri yarıştırmak, yeni düşünceler üretmek iyidir. İnsanı geliştirir, zenginleştirir. Ancak değerli arkadaşlarım, Bunu yapmanın bir yolu, üslubu, adabı vardır. Bunun yolu, kimseyi kırmamaktır. Rencide etmemektir. Aşağılamamaktır. Son günlerdeki siyasi tartışmalar bizi rencide ediyor. Bir yandan, bazı siyasi partilerin toplantılarında al bayrağımız yere indiriliyor. Rengini şehit kanlarından alan o kutsal bayrağımız, eli kanlı birileri tarafından kirletilmek isteniyor. Diğer yandan birileri, yüzyıllardır bu topraklarda yaşamış bir milleti,  Yüce Türk Milletini yok sayıyor. Daha düne kadar kendilerinin yok sayıldığı iddiasıyla isyan edenler, Bugün Türk milletini yok sayıp, hepimize hakaret ediyor. Buradan onlara sesleniyorum. Biz o ay yıldızlı al bayrağın sevdalısıyız. Biz var oldukça, o bayrak bu ülkede özgürce dalgalanacaktır.  Biz, atamıza, aslımıza söz söyletmeyiz. Bizim dilimizden de, gönlümüzden de Türklüğümüzü sökemezsiniz,  onu size söktürmeyeceğiz.

Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce’nin Divan Başkan Yardımcılığını yaptığı Genel Kurula ayrıca Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, Genel mali Sekreterimiz İsmail Dursun, şube başkanlarımız, işveren temsilcileri, diğer sendikaların Ankara Şube Başkanları ve çok sayıda misafir katıldı.

Ankara Şube Genel Kurulu’nda Şube Başkanlığına Deniz Çiçek, Şube Sekreterliğine Mustafa Ertekin, Şube Mali Sekreterliğine Erdoğan Aydın’ın isimlerinin bulunduğu tek liste ile gidildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol