AKDENİZ AVRUPA METAL SENDİKALARI KONFERANSI TAMAMLANDI
AKDENİZ AVRUPA METAL SENDİKALARI KONFERANSI TAMAMLANDI

Sendikamız Türk Metal’in ev sahipliğinde İtalyan, İspanyol, Fransız, Sırp, Boşnak, Kosovalı ve Karadağlı metal sendikalarının katılımı ile düzenlenen Akdeniz Avrupa Metal Sendikaları Konferansı, 4 çalışma oturumunda yapılan 17 sunum ile tamamlandı.

3 Mayıs’ta başlayan Konferans’ın ilk günü açılış konuşmaları ve birinci çalışma oturumu ile tamamlanmıştı. Konferansın ikinci gününde ise iki çalışma oturumu düzenlendi. Günün ilk çalışma oturumu Sındnova Müdürü Claudio Stanzani’nin oturum başkanlığında, “Akdeniz’in ekonomik verimliliği bağlamında, işin ve işçilerin hareketliliği ve rekabet, çokuluslu şirketlerin rolü, üretimde teknolojik ve örgütsel değişimler emek” konu başlığı ile düzenlendi. Bu çalışma oturumda Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeki Erdut, Sosyal Politika ve Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Işık ile Fransız CFDT Konfederasyonuna bağlı FGMM Sendikası Genel Sekreteri Philippe Portier birer sunum yaptı.

4 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen ikinci, konferansın ise üçüncü çalışma oturumda Konferans’a katılan her ülke, ülkelerinde gerçekleştirdikleri toplu sözleşmeler ve yine ülkelerinin politik ve ekonomik gelişmeleri hakkında sunumlar yaptı. Konferansın üçüncü çalışma oturumunun, oturum başkanlığını Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ yaptı. Sendikamız Türk Metal adına Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanımız Dr. Naci Önsal, İtalya Metal İşçileri Sendikası adına Roberta Roncone, Bosna Hersek Bağımsız Metal İşçileri Sendikası adına Bajro Melez, Kosova Bağımsız Sendikalar Federasyonu adına Hasan Abazi, Karadağ Metal İşçileri Sendikası adına Dragin Mijanoviç, Sırbistan Endüstri Sendikas adına Dragin Matici, Sırbistan Bağımsız Metalciler Sendikası adına Zoran Vuyoviç, İspanya UGT-FİCA adına Ancelez Fernandez ve İspanya USO Endüstri Sendikası adına Genel Sekreter Pedro Aylon bu çalışma oturumda birer sunum yaptı.

Akdeniz Avrupa Metal Sendikaları Konferansı'nda bugün (05.05.2017) son çalışma oturumu yapıldı. “Akdeniz Bölgesinde Avrupa Metal İşçileri Sendikaları arasında toplu pazarlık, çokuluslu şirketler (Avrupa İş Konseyleri ve Küresel Sendikal Bağlantıları) ve NEMA (Ortadoğu ve Güney Afrika) Bölgesi’nde barış, demokrasi, özgürlük ve insan haklarının savunulmasında kalıcı bir koordinasyon stratejisinin teşvik edilmesinin sonuçlandırılması” konu başlıklı son çalışma oturumunun, oturum başkanlığını İtalyan Metal Sendikası FIM-CISL Ulusal Sekreteri Roberta Roncane yaptı. Son çalışma oturumunda IndustriALL Küresel Otomotiv Birim Direktörü Helmut Lense, İtalyan Metal Sendikası FIM-CISL Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Gianni Aliotti ile sendikamız danışmanlarından Yücel Top sunumlarını gerçekleştirdiler.

Akdeniz Avrupa Metal Sendikaları Konferansı’nda katılımcılar, bir sonraki Konferans’ın daha kapsamlı ve geniş bir biçimde düzenlemesi ve metal sendikaları arasındaki diyalogun artırılması için İzmir’de teknik bir sekretarya kurulmasına karar verdi. Konferans, toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.  

Katılımcılar, konferans kapsamında yarın (06.05.2016) sendikamızın Bursa’da örgütlü olduğu TOFAŞ işyerini ziyaret edecekler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol