AKDENİZ ÜLKELERİ METAL SENDİKALARI İSTANBUL’DA TOPLANDI
AKDENİZ ÜLKELERİ METAL SENDİKALARI İSTANBUL’DA TOPLANDI

Sendikamız Türk Metal’in ev sahipliğinde, metal işkolunda Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren sendikalar 17 Ekim tarihinde İstanbul’da toplandı. İtalyan, İspanyol ve Fransız metal sendikalarının katıldığı toplantıda, Akdeniz metal sendikaları arasındaki diyalogun ve işbirliğinin artırılması için neler yapılması gerektiği tartışılırken, Akdeniz’in güneyinde yer alan Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde faaliyet gösteren metal sendikaları ile iletişime geçilmesi için yol haritası belirlendi. Toplantı da ayrıca bu yıl ülkemizde düzenlenen Akdeniz Avrupa Metal Sendikaları Konferansı’nda kurulmasına karar verilen İzmir Sekretaryası ve Roma’da kurulan gözlem ofisinin rolleri ve görev tanımları konuşuldu.  

İstanbul’da düzenlenen toplantıya sendikamızı temsilen Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş ile Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ katılırken, diğer katılımcılar İtalyan Metal Sendikası FIM-CISL, İtalyan Sendikaları Geliştirme Derneği SINDNOVA, İspanya USO Endüstri Sendikası, İspanya UGT-FICA Sendikası ve Fransız CFDT Konfederasyonuna bağlı FGMM Sendikası temsilcilerinden oluştu. Toplantıya sendikamız danışmanlarından Yücel Top, Türk Metal Sendikası Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Naci Önsal, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Murat Salar, TÜRK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanı Burak Ekmekçioğlu ile sendikamız Dış İlişkiler Sorumlusu Devrim Duman da katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol