AKWEL ÇALIŞANI HAKKINI ARIYOR!
AKWEL ÇALIŞANI HAKKINI ARIYOR!

Bursa Osmangazi Şubemiz, Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akwel Bursa Turkey Otomotiv A.Ş. işyerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak, 19 Aralık 2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yetki tespit belgesi için başvurmuştu. Bakanlık, 24 Aralık 2019 tarihli yazısı ile Akwel Bursa işyerinde sendikamız Türk Metal’in, yasanın aradığı çoğunluğu sağladığını belirten Yetki Tespit Belgesini sendikamıza ve diğer ilgili yerlere ulaştırmıştı.

Bursa Osmangazi Şubemizin 2019 yılının son döneminde gerçekleştirdiği örgütlenme sürecinde işveren tarafı Akwel Bursa, sendikamıza üye olan iki arkadaşımızın işine son vermişti. İşveren tarafı ayrıca sendikamızın yetki tespitine de itiraz etmişti.

Akwel Bursa işvereni sendikamızın örgütlenme mücadelesine başladığı ilk günden itibaren örgütlenmeyi engelleyebilmek adına Akwel Bursa çalışanlarına yönelik baskı ve sindirme uygulamaları yürütmekteydi. Bu baskılarını her geçen gün biraz daha artıran Akwel Bursa işvereni, son olarak en temel Anayasal hakkını kullanarak sendikamıza üye olan Hasan Ünlü arkadaşımızın dün (22.01.2020) sabah itibariyle işine son verdi.  

Sadece emeğinin ve alın terinin karşılığını almak isteyen Akwel çalışanları, işveren tarafının baskılarına dur demek için, dün sabah itibariyle fabrikada eylemlere başladı. Bu kapsamda Akwel çalışanları, işten çıkarılan arkadaşları tekrar işe alınıncaya dek üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını ve bu eylemlerine gün boyu üç vardiyada da devam edeceklerini ifade ettiler.

Akwel Bursa çalışanlarının fabrika içindeki mücadelesi kararlılıkla devam ederken, Bursa’da örgütlü olduğumuz işyerlerinden çok sayıda üyemiz de fabrikanın önünde Akwel çalışanlarına destek veriyor.

Gebze Dilovası Şubemizin, aynı grubun Gebze’de bulunan fabrikasındaki örgütlenme mücadelesi devam ederken, sendikamız Türk Metal, Fransız sermayeli Akwel işvereninin sendika aleyhtarı tutumunu uluslararası platforma taşıdı. IndustriAll Küresel Sendika’nın çeşitli toplantılarında Bursa ve Gebze’de yaşanan örgütlenme sorunları dile getirilirken, Fransa Akwel’de örgütlü Fransız CGT Konfederasyonu'na bağlı Metal İşçileri Sendikası ile şirketin Fransa’daki merkezi nezdinde girişimlerimiz sürüyor.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol