AKWEL EMEKÇİSİ TÜRK METAL’LE BULUŞACAK!
AKWEL EMEKÇİSİ TÜRK METAL’LE BULUŞACAK!

Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Akwel Bursa Turkey Otomotiv A.Ş. işyerinde Bursa Osmangazi Şubemiz, tarafından bir süredir yürütülen örgütlenme çalışmaları, işveren tarafını rahatsız etti. Akwel Otomotiv işvereni, örgütlenmeyi engelleyebilmek amacıyla, sendikamız çatısı altında toplanan çalışanlara yönelik baskı ve sindirme uygulaması başlattı. En temel Anayasal hakkını kullanarak, sendikamıza üye olan, sadece emeğinin ve alın terinin karşılığını almak isteyen iki arkadaşımız işten çıkartıldı. Sendikamıza üye olan diğer arkadaşlarımız üzerindeki baskılar da yoğunlaştı.

Bursa Osmangazi Şubemiz, uygulanan baskılara dur demek ve işten çıkarılan arkadaşlarımıza destek olmak için bugün (13.12.2019) fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  Bursa’da örgütlü olduğumuz işyerlerinden çok sayıda üyemiz de eyleme katılarak Akwell emekçilerine destek verdi. Eyleme katılan üyelerimiz davul zurna eşliğinde Akwell emekçilerine destek verirken, “Akwel İşçisi Yalnız Değildir”, “Sendika Hakkımız Söke Söke Alırız” ve “Direne Direne Kazanacağız” sloganlarını attılar.

Bursa Osmangazi Şube Başkanımız Mesut Erdem,  fabrika önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında işveren tarafına seslenerek; “Yaptığınız suçtur. Sendikal sebeplerle çalışanlar üzerinde baskı kurmak, hele hele ekmeğiyle oynamak suçtur. Açık açık söylüyorum, kardeşlerimin üzerinde baskı kuranlar, mobing uygulayanlar, onları tehdit edenler hele hele işten atanlar suç işlemiştir, işlemeye devam etmektedir. Bu anayasal suçtur. Ağır cezalık sorumluluğu vardır. Bedelini ödersiniz. Kimse ama kimse bu sorumluktan kaçamaz. Bu kesin. Bu kirli oyuna alet olanlara da bir çift lafımız var: Kimse emir kulu değildir. Yapılan suçtur, bu suça iştirak etmeyin. İnsanların onuruyla, gururuyla oynamayın. “Ben emir kuluydum.” demek kimseyi kurtarmaz. Bunu yapan varsa, yol yakınken dönsün. Şunu iyi bilin ki, artık devir değişti. Bundan sonra karşınızda, örgütsüz ve güvencesiz işçiler yok. Bundan sonra karşınızda, yüzbinlerce üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikası Türk Metal var. Onun için aklınızı başınıza toplayın: Artık karar sizin.” dedi. Açıklamasına sendikamıza üye oldukları için işten çıkarılan Sezay Kırcallı ve Ferudun Yavuz seslenerek devam eden Bursa Osmangazi Şube Başkanımız Erdem;  “Size söz veriyoruz, onlar yaptıklarının bedelini ödeyecek, işledikleri suçun cezasını çekecekler. Sizler de tazminatınızı alacak, sonra da isterseniz aslanlar gibi buraya geri döneceksiniz. Size söz veriyoruz. Türk Metal adına, yüzbinlerce metal işçisi adına, evine helal ekmek götüren bütün Türk işçisi adına söz veriyoruz. Haklıyız, kazanacağız!” dedi.

Türk-Fransız ortaklığındaki Akwel Otomotiv işyerinin, Bursa ve Gebze’de bulunan iki fabrikasında 1700’e yakın metal işçisi çalışıyor. Kocaeli Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan Akwel Gebze Turkey Otomotiv A.Ş. işyerinde ise Gebze Dilovası Şubemiz kısa bir süre önce örgütlenme faaliyetlerine başlamıştı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol