AKWEL’DE SÖZLEŞME SEVİNCİ!
AKWEL’DE SÖZLEŞME SEVİNCİ!

Bursa Osmangazi Şubemizin yeni örgütlendiği AKWEL Bursa Turkey Otomotiv A.Ş. işyerinde bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 26.09.2020 Cumartesi günü yapılan son oturumun ardından yapılan anlaşma ile sonuçlandı.

Üyelerimizle birlikte yürüttüğümüz bu zorlu süreçte,  üyelerimizin ücretlerine sözleşmenin ilk yılı için çekme, seyyanen zam, kıdem zammı ve sosyal yardımlarla birlikte %41,82 oranında zam alındı. Bu oran, ortalamada brüt 1.290 TL’lik ücret zammına tekabül etti. Ayrıca sözleşmenin üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemlerinde enflasyon oranında zam alındı.

Sendikamız çatısı altında yeni örgütlenen Akwel emekçileri bu sözleşme ile birlikte ilk kez Gece Çalışma Tazminatı, Postabaşılık Tazminatı, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, ilk yıl için 1 ikinci yıl için 2 ayakkabı çeki, Ramazan Bayramında Erzak Çeki, Temizlik Malzemesi gibi yeni kazanımlarında sahibi oldu. 

Sözleşme 01.12.2019-31.08.2021 tarihleri arasında 21 ay geçerli olmak üzere imzalandı.

Bursa Osmangazi Şube Başkanımız Mesut Erdem, sözleşmenin detaylarını 26 Eylül 2020 Cumartesi günü Akwel Bursa işyerinde üyelerimizle paylaştı. Üyelerimiz, sözleşmeden duydukları memnuniyetlerini gerçekleştirdikleri sevinç gösterileri ile gösterdiler.  

Sözleşmenin, emeği ve ekmeği için büyük mücadeleler veren ve sendikamız çatısı altında örgütlenmek adına büyük fedakârlıklar gösteren Akwel emekçilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol