ALTUNDAĞ, ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ!
ALTUNDAĞ, ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ!

Sendikamız Türk Metal’in MESS ile birlikte düzenlediği eğitim programları kapsamında ilk olarak dün (08.10.2019) Çerkezköy Şubemize bağlı işyerinden gelen üyelerimizle Bodrum’da bir araya gelen Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, bugün de (09.10.2019) Eskişehir ve Gölcük Şubemizin örgütlü olduğu Ford Otosan işyerinden gelen üyelerimizle buluştu. 

Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ,  her iki eğitim grubunda üyelerimize hitaben birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın selamlarını ileterek başlayan Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, MESS ile başlayan grup toplu iş sözleşmesi süreci ile ilgili bilgilendirme yaparak şunları söyledi: “7 Ekim’de İstanbul’da MESS ile yürüttüğümüz müzakerede adeta her sözleşme metninin temelini oluşturan, idari maddelerimizden başlayarak kolları sıvadık. Gündeme alınan 15 idari madde de müzakere edildi. Günün sonunda ise 14 idari madde taslağımızda teklif ettiğimiz şekliyle aynen kabul edildi. Diğer madde ise sözleşmenin yürürlük süresi… Bizim teklifimizde 2 yıllık olmasını istediğimiz sözleşme süresine karşı teklif olarak MESS sözleşmenin 3 yıllık olmasını teklif etti. Biz teklifi reddettik. Madde daha sonra görüşülmek üzere ertelendi. Bir sonraki görüşmemiz ise 21 Ekim 2019 tarihinde İstanbul’da saat 10 da yapılacak.”

“Doğru bilgiyi alacağınız tek adres sendikamız kaynaklarıdır.”

Konuşmasına bu hafta başlayan sözleşme süreci ile ilgili, üyelerimizin doğru bilgiye ulaşabilmesi için sendikamızın Türk Metal’in iletişim hesaplarını takip etmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Genel Başkan Yardımcımız Altundağ; “Görüşmelere ilişkin doğru bilgiyi alacağınız tek adres sendikamız kaynaklarıdır. Bakın yaptığımız araştırmalarda üyelerimizin açık uçlu iletişim tercihi sorusuna %80’i sözleşme ile ilgili bilgileri temsilcilerimizden, %35'i ise sosyal medya üzerinden haber alacaklarını söylüyorlar. Temsilcinizden duymadığınız, sendikamızın yöneticilerinin ve kurumsal sosyal medya hesaplarından, internet sitesinden görmediğiniz hiçbir habere itibar etmeyin. Tabir yerindeyse saflarımızı sıklaştıracağız. Aksi haber alma şekli sizleri yanıltacağı gibi davamıza zarar verecektir.” dedi.

“Önce ülkemiz, işimiz, aşımız diyoruz.”

Sendikamız Türk Metal’in sendikacılık hareketinde yeni bir gelenek başlattığını belirterek konuşmasına devam eden Genel Başkan Yardımcımız Altundağ; “Nedir bu gelenek? Bu gelenek, Toplu İş Sözleşmesi taslağımızı katılımcı yöntemlerle belirleme geleneğidir. Daha önceki birçok konuşmasında Genel Başkanımız da belirtti. Evet, biz her dönemde olduğu gibi bu sözleşmeye de zor koşullar altında hazırlanıyoruz. Çünkü ülkemiz ekonomisinde küresel ekonomik sıkıntılarında etkisiyle ciddi bir daralma yaşanıyor. İşyerlerimizin bazıları önemli ölçüde iş daralması içindeler. Dövizde yaşanan dalgalanmalar, ihracattaki ciddi oranda düşüşler ve daha birçok gelişme ülkemiz ekonomisinde önemli sorunlara yol açıyor. Bu koşullar doğal olarak bizleri de etkiliyor. Bu süreçte üyelerimizin bir zarar görmemesi, işten çıkarmaların yaşanmaması için sendika olarak büyük çaba gösteriyoruz. Elimizi taşın altına koyuyoruz. Duruşlarda üyelerimizi otellerimizde eğitime alıyoruz. Önce ülkemiz, işimiz, aşımız diyoruz. Yaşanan bu krizin en az hasarla atlatılması için biz de mücadele ediyoruz.” dedi.

“Bu sözleşmeden alnımızın akıyla çıkacağız.”

Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, sendikamız Türk Metal’in MESS ile yürüttüğü her dönemde sorunlarla karşılaştığını hatırlatarak devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Aslında bu yaşadıklarımız bizim için yeni değil. Çünkü biz bugüne kadar her sözleşme döneminde önemli sorunlarla boğuştuk. Büyük badireler atlattık. İki yıl öncesini hatırlayın. O zaman da başka sorunlarla boğuşuyorduk. Terörle mücadele ülkemizi yoruyordu. Güneydoğu’da eşkıyaların hendekleri ile boğuşuyorduk. Sınır ötesi harekât başlamıştı. Mehmetçiğimiz orada savaşırken ona destek olmak için eylemlerimizi durdurmak zorunda kalmıştık. Grevimiz ertelenmişti. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar daha aklınıza ne gelirse hepsiyle boğuşuyorduk. Ancak yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen o sözleşmeden zaferle çıktık. Elbette bunun birçok nedeni var. Genel Başkanımız başta olmak üzere kararlılığımız, direncimiz, bizim masada, sizin alanlarda ortaya koyduğu irade, bütün bunlar bu zaferin önemli nedenleriydi. Ancak bizi zafere götüren yolda işverenlerin önümüze duvarlar örmemesinin, toplu sözleşmeyi zaferle bitirmemizin bir nedeni daha vardı.  O dönemde işler iyiydi. Ülkede bir karmaşa yaşanıyordu ama patronlarımız için her şey yolundaydı. Fabrikalar çalışıyordu.  Yani dostlarım, üretiyorduk, kazandırıyorduk ve hak ettiğimiz payı istiyorduk. Sonunda istediğimiz oldu. Hakkımızı aldık. Biz kazandık. Ancak bugün koşullar çok daha farklı. İşler o zamanki gibi iyi değil. O nedenle bu kez işimiz daha da zor. Ama bu sizi sakın yıldırmasın. Umudunuzu kırmasın. Biz zor koşulların sendikasıyız.

Biz bugüne kadar çok büyük badireleri atlattık.  Allah’ın izniyle bunu da atlatacağız. Bu sözleşmeden alnımızın akıyla çıkacağız.”

“Birlikte çalıştık, birlikte mücadele ettik ve birlikte kazandık.”

Konuşmasını MESS’e sunduğumuz teklifin, üyelerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda hazırlandığını ifade ederek konuşmasını tamamlayan Genel Başkan Yardımcımız Altundağ; “Evet dostlarım bu taslak sizindir. Çünkü her satırında sizin talepleriniz, beklentileriniz, istekleriniz vardır. Bu taslak sizindir. Çünkü sizin taleplerinizden yola çıkarak hatta virgülüne dokunmadan hazırlanmıştır. İşte bu nedenle bu taslak hayatında gerçeğidir.  Sizin gerçeğinizdir. Her zaman olduğu gibi şimdi de sizlere yeni bir zafere yürekten inanarak sesleniyorum. Çünkü bizi biz değerlerin başında güçlü ve sağlam karakterli liderimiz ile ona inanan destekleyen yüzbinler geldiğini biliyorum. Çünkü bu karakteri olgunlaştıran mecranın akıl ve bilinçle beslendiğinden eminim.  Bugüne kadar attığımız her adımda yolumuzu bilgiyle aydınlattık. Hedeflerimize ortak akılla yürüdük. İşte bu nedenle yürüdüğümüz yollar ne kadar zorlu olursa olsun önümüze ne kadar engel çıkarsa çıksın yılmadık. Birlikte düşündük. Birlikte çalıştık. Birlikte mücadele ettik. Ve birlikte kazandık. Şimdi yine kazanmak için yola çıktık.” dedi.

***

Bodrum ve Didim’de üyelerimizle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcımız Altundağ’a ilgi yoğundu. MESS ile yürüttüğümüz sözleşme süreci ile ilgili üyelerimizden gelen soruları cevaplayan Genel Başkan Yardımcımız Altundağ sendikamız faaliyetleri hakkında üyelerimize bilgi verdi. Bodrum’da gerçekleşen eğitim programına Çerkezköy Şubemize bağlı işyerlerinden 300’e yakın üyemiz katılırken, Didim’de düzenlenen eğitim programına Gölcük ve Eskişehir 1 Nolu Şubemizin örgütlü olduğu Ford Otosan işyerinden 1000’e yakın üyemiz katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol