ANADOLU RULMAN’DA GREV ZAFERLE SONUÇLANDI
ANADOLU RULMAN’DA GREV ZAFERLE SONUÇLANDI

Anadolu Rulman işçisinin 253 günlük grevle sürdürdüğü emek ve hak mücadelesi zaferle sonuçlandı. Anlaşmaya varılamayan maddeler üzerinde uzlaşıldı.  Tüm Anadolu Rulman emekçilerine hayırlı uğurlu olsun!


Sendikamızın Anadolu Rulman işyerinde örgütlenmesinin ardından toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştı. Bunun üzerinde çıkılan grevde 253 gün geride kalırken, üyelerimizin kararlı ve dik duruşu sendikamızın desteği sayesinde sözleşmede anlaşma varıldı.

Grevde olan Anadolu Rulman emekçileri için hayat tekrar başladı. Mücadeleden bir an bile vaz geçmeyen kar kış demeden emek mücadelesi veren Anadolu Rulman işçisi için artık kötü günler geride kaldı. Genel Sekreterimiz Yücel Yücel işveren temsilcileri ile sözleşme maddelerini imzalarken anlaşmanın detayları üyelerimize Genel Sekreterimiz Yücel tarafından paylaşıldı.

Yücel Yücel “ Sizleri dik duruşunuzdan olayı kutlarım”

Genel Sekreterimiz Yücel Yücel Anadolu Rulman işçileri ile değerlendirme toplantısında ”sizleri kutlarım, öncelikle bizlere inandığınız güvendiğiniz için teşekkür ediyorum. 253 gündür her türlü hava koşullarında çadırınızı bir an bile bırakmayarak emek mücadelesinde dik bir duruş sergilediniz. Bugün firma ile sizlerin de gördüğünüz gibi anlaşmış bulunuyoruz. Bizlere inanarak dik bir duruş sergilediniz ve aslında birçok kesime de mesaj verdiniz. Bugün işveren yetkililerinin de yaklaşımı bizleri sevindirdi. Artık iş sizlerde. İşimizin başına döneceğiz üreteceğiz, kazanacağız ve kazandıracağız. Allah hepinizden razı olsun” diyerek müjdeyi verdi.

Mustafa Tunca Dingiloğlu “ Bize Düşen İşçimize Sahip Çıkmak”

Kombassan Holding Anadolu Rulman Grup CEO’su Mustafa Tunca Dingiloğlu da sözleşme sonrası kısa bir konuşma yaparak “ Bize düşen artık işçimize sahip çıkmaktır” dedi. Mustafa Tunca konuşmasında  “Bugün sayın Yücel Yücel ve değerli şube yöneticilerimizle sorunları çözmüş bulunuyoruz. Bugüne kadar yaşanan bazı olaylar var ancak bunlar hayatın içinde olan gerçekler ve hepsi geride kaldı.  Bugünden sonra artık arkadaşlarım işlerine sarılacak ve Anadolu Rulman firmasının büyümesi için çalışacaklar. Az önce başkanım bir söz söyledi. Üreteceğiz, kazanacağız ve kazandıracağız sözleri çok doğru. Bu çark herkesi ilgilendiriyor. Artık sizlerle el birliği ile eskisinden daha iyi bir iş barışı içinde çalışarak büyüyeceğiz. Bende Grup CEO’su olarak sizlerin yanındayım. Yaklaşımlarından dolayı sendikamızın değerli genel merkez yöneticilerine ve şube yönetimine de teşekkür ederim” dedi. Mustafa Tunca Dingiloğlu grev kararı alan ve 253 gündür hak mücadelesi veren işçiler ile tek tek tokalaşarak sözleşmenin sevincini emekçilerimizle paylaştı.

 Özgür Elçi “ İnancımı hiçbir zaman kaybetmedim”

Bolu şube Başkanı Özgür Elçi de Anadolu Rulman işçisine sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek yaptığı konuşmada destek verenlere teşekkür etti. Özgür Elçi konuşmasında “Arkadaşlar, bugün sizler için de bizim için de önemli bir gün. 253 gün önce bu greve başladığımızda sizlere bir söz vermiştim. Türk Metal Sendikası bu ülkenin en büyük sendikası. Sizler inandığınız sürece bizler bu haklı mücadelenizin meyvesini er ya da geç alacağız demiştim. İşte bugün o gün. Her türlü hava koşulunda bir an bile tereddüt etmeden inancınızı yitirmediniz ve dik bir duruş sergilediniz. Bu haklı mücadelenizde bizlerin yanında olanlarda vardı. Ben buradan sizler adına Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Genel Merkez Yöneticilerimize, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, İstanbul eyleminde bizleri yalnız bırakmayan Türk İş Bölge Temsilcimiz Faruk Büyükkucak, İstanbul 1 nolu Şube Başkanı Murat Salar, Pendik Şube Başkanı Halil Faki Erdal, Arçelik çalışanlarına, Allegion İTO çalışanlarına, Ümran Boru çalışanlarına ve her zaman yanımızda olan değerli basınımıza ve Cumayeri halkına ekibim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yücel ve Elçi’den Teşekkür Ziyareti

Anlaşma sonrası Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, Türk Metal Sendikası Düzce İl Temsilcisi Murat Ardıç, Türk Metal Sendikası Bolu Şube Sekreteri Hakan Gülen 253 gündür grev işçilerinin yanında olan Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna’yı makamında ziyaret ederek teşekkür ziyaretinde bulundular. Başkan Recep Tuna “Grevin sona ermesi işçi arkadaşlarım kadar bizleri de mutlu etti. Grev sürecinde bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık ancak önemli olan arkadaşlarımın emek mücadelesinde ki dik duruşlarıydı. Ben Türk Metal Sendikasının üyeleri için nasıl özveri gösterdiğine bizzat şahit oldum. Umarım bundan sonraki süreç herkes için iyi geçer. Anlayışlarından dolayı Anadolu Rulman işverenlerine de teşekkür ederim” dedi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol