ANKARA ŞUBEMİZİN 2. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
ANKARA ŞUBEMİZİN 2. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Ankara Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu 17 Haziran 2017 tarihinde Anadolu Hotels Downtown Ankara’da yapıldı. Genel Kurulda Ankara Şubesi delegelerine hitaben bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, “Bütün Dünya zor bir dönemden geçiyor. İttifakalar sahte, dostluklar pamuk ipliğiyle bağlı. Bugün dost olanlar, yarın düşman. Dün iyi olan bugün kötü oluyor. Belki oyuncular değişiyor, belki sahne değişiyor ama bedeli ödeyen hep yoksul halklar oluyor. Ülkemizde de durum çok farklı değil ama ne yaptılarsa başaramadılar. Bizi bize kırdıramadılar” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel; "Sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın istikrarlı büyüyen tek sendikasıyız."

Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, konuşmasının devamında son dönemlerde ülkemizde yaşanan kirli oyunlara ve kumpaslara dikkat çekerek, “2009 yılında sendikamıza kumpas kurulduğunda, herkes Türk Metal bitti demişti. Ama ne oldu? O günlerde 80 bin olan üye sayımız şimdi 200 bin oldu. Sadece Türkiye’nin değil, Dünya’nın istikrarlı büyüyen tek sendikasıyız” dedi. Genel Başkan Yardımcımız Yücel, konuşmasına şöyle davam etti. “Bütün sektörlerde, bütün Dünya’da sendikalı işçi sayısı dibi vururken, üye sayısını ikiye, üçe katlayan başka bir örgüt yok. Türk Metal’in bir benzeri daha yok. Onun için sorumluluğumuz çok, görevimiz ağır. Biz hiçbir şeyi görmezden gelmeyiz. İki yıl önce yaşanan olayları unutmuş değiliz. Aksine, o kadar çok konuştuk ki, yeniden konuşmanın bir anlamı yok. Artık, olayları değil, çözümleri konuşmanın zamanı. Bu konuda da iddialıyız. Yaptığımız temsilci seçimleri, bütün Dünya’ya örnek oldu. Dile kolay tam 180 bin üyemiz sandığa gitti. Hilesiz hurdasız seçin sonucunda, temsilcilerimizi seçtik. Sadece seçimler değil, o dönem ne söz vermiştik. Daha dinamik sendikal yapı oluşturacağız demiştik. Bu konuda da önemli mesafe aldık. Şubelerimizi daha az sayıda üye ile faaliyet gösterecek biçimde yeniden düzenledik. Yeni şubelerimizi açıldı. Açılmaya da devam edecek. 2015 yılında üyelerimize eğitim yardımı olarak söz verdiğimiz 100 milyon lirayı, artan üye sayımız ile yeni üyelerimizden eğitim yardımlardan yararlansın diye 106 milyon lira çıkardık. Evet 106 milyon lira sizlere eğitim katkısı olarak dağıtıldı. Bu rakam, başka sendikaların rüyasında bile görebileceği bir rakam değildir. Bu rakam, aidatlarınızın nereye gittiğinin bir göstergesidir. Sadece o kadar değil. Mesela, içinde bulunduğumuz bu binada, aidatlarınızın nereye gittiğinin bir kanıtıdır. Başka sendikaların kasasında tek kuruş yokken, biz eser üzerine eser inşa ediyoruz. 6-7 yıl önce üzerinde ot biten arsa inşa edilen bu bina, şimdi Ankara’nın en değerli mülklerinden biridir.”

Genel Kurulda Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz ile Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanımız Orhan Demir yürüttü.

Genel Kurula katılan davetliler arasında, TürkTraktör İnsan Kaynakları Direktörü Osman Özdemir, TürkTraktör Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Müdürü Ozan Mimaroğlu, TürkTraktör Endüstri İlişkileri ve İdari İşler Yöneticisi Ali Orhan, TürkTraktör Endüstriyel İlişkiler ve İnsan Kaynakları Uzmanı Volkan Uğurlar, Arçelik Bulaşık Makinesi Fabrikası İnsan Kaynakları Yöneticisi Taner Özbabacan, Arçelik Bulaşık Makinesi Fabrikası İnsan Kaynakları Yöneticisi Güvenç Numanoğlu, Kabel İnsan Kaynakalrı Direktörü Gamze Deniz, Aygersan A.Ş. Fabrika Müdürü Sercan Gedik, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Av. Vahap Ünlü ile MESS Ankara Bölge Temsilciliği Müşavir Avukatı Selçuk Ulutaş yer aldı.

Genel Kurulunda tek liste ile seçimlere gidilirken, Ankara Şube Başkanımız Deniz Çiçek yeniden şube başkanlığına aday olmadı. Ankara Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu sonucunda Şube Başkanlığına İbrahim Biçer, Şube Sekreterliğine Mustafa Ertekin, Şube Mali Sekreterliğine Ömer Gülmez, Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Mücahit Çığır ve Şube Eğitim Sekreterliğine Kürşat Esendağ seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol